ČAČIĆ PRED UTAKMICU PROTIV KOSOVA: / 'O mojoj ćemo ostavci pričati nakon susreta'

Image

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić i zamjenski kapetan Vedran Ćorluka najavili su na konferenciji za medije u Skadru kvalifikacijski ogled za Svjetsko prvenstvo 2018.

5.10.2016.
20:15
VOYO logo

Ćorluka je, donosi portal 24sata.hr, za početak otkrio kakvu Hrvatsku očekuje u ogledu koji započinje u četvrtak u 20:45 sati. Pitanje je na mjestu, budući da ovu akciju Vatrenih preskaču Luka Modrić, Ivan Rakitić, Marko Pjaca i Dejan Lovren.

Imperativ pobjede

"Očekujem ambicioznu Hrvatsku bez obzira na igrače koji nam nedostaju. Imamo imperativ pobjede i od prve minute tražit ćemo rezultat koji nam odgovara. Ranije smo pokazali da možemo nadomjestiti svakog tko nam nedostaje i tu je šansa za igrače koji su imali manje prilike da pokažu što znaju i da su budućnost našeg nogometa", započeo je Ćorluka i nastavio sjetivši se i nekih kojih više nema u reprezentaciji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Javili su Modrić i Rakitić i rekli da im je žao što nisu ovdje. Rekli su da će biti uz nas u obje utakmice i naravno, navijati za nas. Moj zamjenik u ovom trenutku je Mario Mandžukić. Teško je nadomjestiti Srnu kao igrača i kapetana. Mogu igračima ponuditi sve ono što kapetan može ponuditi, mogu im biti vođa i čuvati im leđa kao pravi kapetan. Ali, samo dok se ne vrati Modrić."

Image
VATRENI STIGLI NA ODREDIŠTE: /

Desetkovani, ali spremni za utakmicu protiv Kosova

Dodao je Ćorluka da će da mu je "drago što ćemo napokon igrati pred publikom, pošto imamo tu kaznu. To nam je veliki gušt i pokušat ćemo opravdati očekivanja" i potom prepustio riječ izborniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjevna utakmica

Uz objašnjenje o zdravstvenom stanju Pjace, Čačić je upitan planira li dati ostavku u slučaju poraza Hrvatske u Skadru.

"Marko Pjaca nije s nama jer je ozlijeđen, a o drugom ćemo pitanju razgovarati poslije utakmice", kazao je i nastavio s analizom reprezentacije domaćina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica i moramo opravdati ulogu favorita. Izuzetno motiviran je domaćin, imali smo ih priliku gledati u utakmici protiv Finske, iako su se skupili neposredno pred utakmicu, funkcionirali su dobro kao momčad koja je satkana od vrlo interesantnih i kvalitetnih igrača. Naročito igrača koji igraju prema naprijed. Čeka nas zaista težak zadatak, kao što je rekao kapetan Ćorluka, naš cilj je jasan, a to je odlazak u Rusiju, a sutra je prva šansa za bodove koje moramo skupljati da bi otišli tamo."

Kazao je Čačić i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Postoji šansa da Kosovo iznenadi cijelu skupinu, u nogometu ne postoji apsolutni favorit što smo imali prilike vidjeti kroz razna natjecanja. Držim da je sve moguće. Reprezentacija koja će imati veći posjed i bolju kontrolu igre, ta će stvarati više prilika. Držim da će to biti Hrvatska."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpao i Čop

Ima i loših vijesti:

"S obzirom da imamo na raspolaganju samo 16 igrača, nemamo ni Čopa zbog temperature... Sastav mi je u glavi, pričekao bih idući trening, mislim da Hrvatska neće iznenaditi postavom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica je ovo u kojoj je Hrvatska apsolutni favorit po svemu, ali to sutra trebamo potvrditi. Svi će dati svoj maksimum 90 minuta da bi uspjeli ostvariti ono po što smo došli. Zadovoljit će nas rezultat koji nam donosi tri boda. Za nas je ova utakmica važna, protivnik je u napadu jako potentan, jake emocije su na njihovoj strani i to je prilika za nas jer imamo puno više iskustva", zaključio je izbornik.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo