Izniman slučaj

BURNA ZAVRŠNICA PREMIER LIGE: Sudac zamijenjen kad se otkrilo za koga navija

Sudac utakmice Stoke City – Tottenham, koja će biti odigrana u ponedjeljak u sklopu 34. kola Premier lige, naknadno je promijenjen nakon žestokih prosvjeda navijača londonskog kluba na društvenim mrežama.

Dvoboj na stadionu Britannia trebao je suditi Kevin Friend, ali kao se ispostavilo da je on navijač Leicestera, konkurenta Tottenhamu u borbi za naslov prvaka, prebačen je na dvoboj Newcastle – Manchester City. Nogometašima Stokea i Tottenhama će, pak, pravdu dijeliti Neil Swarbrick.

Leicester sedam bodova ispred Spursa

Friend živi blizu Leicestera i često dolazi na utakmice Lisica u privatnom aranžmanu. Sudačka komisija u Engleskoj (PGMOL) obično ne određuje suce na temelju njihovih preferencija i toga što bi to moglo značiti drugim klubovima, ali zbog neizvjesne završnice sezone ovaj je put napravljena iznimka.

“S obzirom na vrijeme i kontekst ove utakmice, smatrali smo da nije potrebno dolijevati ulje na vatru pri imenovanju suca”, stoji u priopćenju PGMOL-a.

Leicesteru su potrebne još tri pobjede u preostalih pet utakmica da i matematički osigura senzacionalni naslov, prvi u klupskoj povijesti. Najbliži mu je pratitelj Tottenham koji ima sedam bodova manje.

Povratak na Net.hr