BURIĆ U NOVI MANDAT UŠAO POBJEDOM: / Simić i Hamza osigurali Hajduku dobar ulazak u novu sezonu

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Iako nije počeo od prve minute, Hamza Barry odigrao je važnu ulogu u trijumfu Hajduka. Golom u 89. minuti potvrdio je pobjedu Bilih na Poljudu i dobar ulazak u HNL sezonu

21.7.2019.
22:00
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Prva HNL, 1. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion Poljud, Split

HAJDUK - ISTRA 1961 2-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Posavec, Juranović, Ismajli, Simić, Dolček, Nejašmić, Jurić, Jradi, Gyurcso, Caktaš, Jairo

ISTRA 1961: Čondrić, Rubić, Rufati, Bosančić, Gržan, Fuentes, Ivančić, Grujević, Lončar, Plavić, Obeng

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispadanja iz Europe Hajduk se vratio na pravi put. Pod vodstvom novog trenera Damira Burića Bili su upisali tri boda u ovosezonskoj HNL premijeri. U pobjedi 2:0 nad Istrom strijelci su bili Simić u osmoj i Hamza u 89. minuti.

Novi trener Hajduka nije imao puno vremena za taktiku pa je jednostavno presložio momčad u odnosu na četvrtak. Hamza Barry ispao je iz prvog sastava, vratili su se Nejašmić i Caktaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žestok start

Hajduk je krenuo žestoko, kao da je želio Burić "noakutirati" Istru već u prvoj rundi. Zbili su Bili Istrijane u njihov kazneni prostor, a nagrada za inicijativu stigla je već u osmoj minuti. Nakon kornera najbolje se snašao Stefan Simić i loptu nakon odbijanca poslao u Čondrićev gol za slavlje na tribinama Poljuda.

Image
RIJEKA U 3. PRETKOLU MOŽE IGRATI PROTIV HAJDUKOVOG KRVNIKA: /

Hoće li vanzemaljci, nakon Poljuda, sletjeti i na Rujevicu?

Image
RIJEKA U 3. PRETKOLU MOŽE IGRATI PROTIV HAJDUKOVOG KRVNIKA: /

Hoće li vanzemaljci, nakon Poljuda, sletjeti i na Rujevicu?

Istra se u nastavku poluvremena ohrabrila i pokazala da mogu parirati Hajduku. Fuentes je imao dvije vrlo dobre prilike, ali nije bio precizan. najbolju priliku za istru nije iskoristio Rufati koji je nakon kornera pokušao glavom zavući loptu pod gredu, ali Posavec ju je odličnom reakcijom izbio van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Čondrić, no party

S druge strane Čondrić je bio sjsjan na vratima Istre. Skinuo je Jairovu bombu u drugom dijelu, a i na startu drugog dijela u dva je navrata branio odlične prilike najboljeg strijelca 1.HNL prošle sezone Caktaša. No u jednoj takvoj obrani se ozlijedio i u 68. minuti morao je napustiti igralište, a zamijenio ga je 19-godišnji Majkić.

Izjednačenje je mogao istri donijeti Ivančić koji se našao sam nakon odličnog proigravanja Galilee, mogao je sasvim mirno realizirati, ali lansirao je tu loptu nebu pod oblake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije počeo od prve minute, Hamza Barry odigrao je važnu ulogu u trijumfu Hajduka. Golom u 89. minuti potvrdio je pobjedu Bilih na Poljudu i dobar ulazak u HNL sezonu Damira Burića koji tek mora ovu momčad uigrati u svoj sustav.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotovo je! Hajduk je pobijedio 2:0 i odlično otvorio sezonu na domaćem Poljudu. Golove su zabili Simić i Hamza Barry.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još šest minuta na Poljudu. Tribine već slave pobjedu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Hamza Barry zabio je za povećanje vodstva Hajduka i potvrdu pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


83' Grujević je pucao iz slobodnog udarca, neprecizno pored Hajdukovih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


79' Zamjena kod Hajduka. Ide van Jradi, a ulazi Kalik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


78' Uf, podsjetila je na Gziru ova akcija Istre sad. Ivančić je bio sam na drugoj stativi, no njegov udarac je bio previsok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


74' Rufati je napravio "profesionalni prekršaj". zadržao je Caktaša rukama da ne bi pobjegao u čistu šansu za gol. Dobio je žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


68' Čondrić neće moći nastaviti. U igru će ući 19-godišnji Lovro Majkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


67' Zamjena i kod Istre. Galilea ulazi, a izlazi Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


64' Caktaš opet u mat-situaciji, ali zaključao je Čondrić svoja vrata. Loša vijest je da je ostao ležati nakon te akcije vratar istre. U međuvremenu izašao je Gyurcso, a ušao Hamza Barry.


56' Caktaš je bio u izglednoj prilici, no Čondrić mu je nogom obranio udarac. Novi korner za Splićane.


51' Obeng je pucao iz daljine, možda bi to bio i opasan udarac da nije pogodio svog suigrača Rubića.


47' Rubić je dvaput tukao na samom startu drugog poluvremena. jednom u blok, drugi put preko vrata.


46' Krenulo je drugo poluvrijeme.


HT "Možemo puno bolje od ovoga. Dopustili smo Istri da diktira tempo nakon što smo zabili gol. Nadam se da ćemo to popraviti u drugom dijelu", rekao je na poluvremenu pomoćnik Damira Burića Joško Španjić.


HT Kraj prvog poluvremena. Golom Stefana Simića poveo je Hajduk kod kuće, ali imala je i Istra svojih dobrih prilika. Sadržajno prvo poluvrijeme na Poljudu, sve u svemu.


42' Fuentes je sad mogao izjednačiti. Odbila mu se lopta, pucao je iz okreta snažno, ali pored gola.


40' Na drugoj strani odmah kontra. Jairo je pobjegao u kontru, no otišao je previše ukoso i njegov udarac bio je loš.


40' Rufati je mogao lako postati strijelac. nakon kornera odlično je tukao glavom, a Posavec je tu loptu izvukao ispod grede. Odličan udarac i još bolja obrana.


38' Bomba Nejašmića s više od 25 metara završava u rukama Čondrića.


36' Neoprezan žestok start Caktaša na centru. Zaradio je žuti karton najbolji strijelac u 1. HNL prošle sezone.


33' Vrlo živa utakmica na Poljudu. Fuentes je sad dobio dobru loptu, ali poslao ju je pored vrata Hajduka.


31' Nova odlična reakcija Čondrića. Jairo je tukao snažno s 15 metara, a vratar Istre opet se pokazao.


30' Dobar prodor Gyurcsa, ali dao si je prejak for i hvata loptu vratar Istre


26' Stanko Jurić je ukrao loptu nakon kornera, pucao je iz okreta, ali Čondrić je uhvatio loptu.


24' Gržan je zaprijetio iz daljine lijevom nogom, ali Posavec je to obranio. Sudac Pejin nije to vidio i dosudio je gol-aut.


21' Dobre dvije akcije Hajduka zaustavio je Čondrić. Prvo je na povratnoj bio Caktaš, a zatim je glavom pucao Jairo nakon dobrog ubacivanja Jurića s desne strane.


17' Dugo je petljao Jradi u kaznenom prostoru, ali uspio je izboriti samo korner. Gyurcsovo ubacivanje došlo je samo do Bosančića.


12' Adam Gyurcso je našao prostor za udarac, ali je njegov pokušaj prošao pored vrata.


10' "Što učinio si ti od života mog", pjeva Torcida na trbinama.


8' Gol! Stefan Simić je pogodio za vodstvo Hajduka! Nakon kornera Simić je ugurao loptu u mrežu. Ovo mu je prvi pogodak za Hajduk.


7' Hajduk je u utakmicu krenuo napadački, a tribine im daju vrhunsku podršku. Kao da Gzire nije ni bilo. Na samom početku je Hajduk imao dva udarca iz kuta.


1' Počela je utakmica na Poljudu.


19:20 Novi-stari trener Hajduka Damir Burić dogovorio se oko angažmana s upravom za manje od 24 sata. Što je sve poručio na predstavljanju i kakva su njegova očekivanja, pročitajte .


19:15 Nisu baš svi bili presretni Burićevim imenovanjem, komentari navijača bili su svakakvi, no jedan je pomeo sve. Više pročitajte .


19:10 Zanimljivo je bilo na prvom Burićevom treningu. Torcida je posjetila momčad i poslala jasnu poruku. Više o tome pročitajte .


19:00 Vani su početni sastavi obiju momčadi, a najveća promjena koju je Burić napravio je izostavljanje Hamze Barryja iz prve momčadi Hajduka.


"Dogodili se to što se dogodilo. Moramo ići dalje i okrenuti s HNL-u i kupu", rekao je Siniša Oreščanin nakon poraza Hajduka na Poljudu i ispadanja iz Europe od malteške Gzire u prvom pretkolu Europske lige.

Okrenuo se prvenstvu Hajduk, ali ne i Oreščanin kojeg su ekspresno smijenili i doevli na njegovo mjesto dobro poznato lice - Damira Burića.

“Zahvalio bih se svima na podršci. Ovo se dogodilo jako brzo i neočekivano. osjatio sam veliku želju i potrebu u situaciji koja je teška za klub. U meni se probudio jedan dišpet i revolt. Dobio sam motivaciju i želju za rad. Htio bih pokazati da smo tu i da smo u stanu odraditi kvalitetan posao. Ne bih se htio osvrtati, zanima me što će biti u budućnosti, a to je prije svega utakmica protiv Istre koja je sutra. Nikad mi nije bilo lako, gdje god sam dolazio, pa nije ni sad”, rekao je Burić na predstavljanju.

Ho-ruk

Vremena je imao malo za ikakvu, a kamoli ozbiljnu pripremu igrača za otvorenje HNL sezone. Istra stiže na Poljud, oni nisu jak protivnik, ali nije bila ni Gzira pa pogledajte kako su prošli na Poljudu.

i rekli im što očekuju od njih, dok je Burić i sam naglasio da mu je cilj vratiti podršku navijača za koje "zna da su ljuti nakon onakvog poraza".

Kad su već prokockali europsku, Hajduk će pokušati na najbolji mogući način otvoriti HNL sezonu. na Poljudu od 20 sati igraju protiv Istre, a prijenos ćete moći pratiti uživo na portalu Net.hr.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo