Urnebesna dobrodošlica

DOBRO DOSAO DRAGI TRENER KOVAC: Njemačkom bundesligašu hitno treba prevoditelj hrvatskog jezika

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač novi je trener bundesligaša Eintrachta iz Frankfurta, potvrđeno je danas iz ovog njemačkog kluba.

Tako je Niko Kovač dobio zadatak spasiti Eintracht od ispadanja iz Bundeslige, no u ugovoru potpisanom do 2017. stoji da može slobodno otići na ljeto ako klub ispadne u 2. ligu.

“Znam da je klub u teškoj rezultatskoj situaciji, ali možemo ispuniti ciljeve. Sretan sam što mogu trenirati Eintracht. Sad za početak moram prvo upoznati momčad, razgovarati sa svima i vidjeti gdje leže problemi, ali sve ćemo vidjeti na terenu”, rekao je Kovač za klupsku TV, te progovorio o taktici:

‘Moramo mobilizirati navijače i sve u klubu’

“Koja će nam biti taktika? Za sve momčadi vrijedi da se treba boriti do zadnjeg sučevog zvižduka. Moramo mobilizirati navijače i sve u klubu, pokazati jedinstvo u kratkom vremenu”, istaknuo je Kovač i dodao:

“Bio sam u Aziji, potom u Dortmundu, a onda mi je naglo došao poziv u Frankfurt.”

Germanski način rada

Kovač je jedan od trenera koji gaje onaj germanski način rada. Znači maksimalna ozbiljnost na treninzima, bez opuštenih trenutaka. I samo rad, rad i rad. Na takav način je radio i u reprezentaciji Hrvatske. A kad ga se pita što je najvažnije za ostvariti uspjeh u nogometu, on ističe:

“Najvažnija je strast, a onda kompaktnom igrom, momčadskom, pokušati izboriti uspjeh.”

A Eintracht je na Facebooku simpatično, na hrvatskom jeziku poželio dobrodošlicu novom treneru ovako:

“Dobro dosao dragi Trener Niko Kovac kod Eintracht Frankfurt. Mi ti zelimo puno uspjeka kod trog posla kod naseg #SGE”

Povratak na Net.hr