Brojke otkrile što je Mandžukić napravio u Španjolskoj

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić odigrao je prošli vikend 15. utakmicu u dresu madridskog Atletica.

10.11.2014.
13:23
VOYO logo

Atletico je posljednjih petnaestak godina postao poznat kao klub koji ima sjajan nos za napadače, stoga je zanimljivo pogledati kako su se oni snašli u prvih 15 utakmica za momčad s Vicente Calderona. Statistika kaže da je Mandžukićev start odličan i da su ga minimalno nadmašili samo Diego Forlan i Radamel Falcao.

Forlan je došao 2007. iz Villarreala i u prvih 15 nastupa zabio devet golova. Isti je učinak upisao i Falcao koji je 2011. stigao iz Porta kao najskuplje pojačanje Atletica ikada, a vrijedi istaknuti da je tri od svojih devet pogodaka postigao s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/_zk8N5Ikd1w

Svi ostali veliki napadači koji su u ovom tisućljeću nosili dres Atletica su iza Mandžukića. David Villa je tako ubilježio šest golova u uvodnih 15 utakmica, a još su slabiji bili Sergio Agüero i Diego Costa koji danas 'razvaljuju' u Engleskoj i drže prva dva mjesta na ljestvici strijelaca Premierlige. Obojica su u prvih 15 službenih utakmica za Madriđane postigla samo po četiri pogotka, jedan više od Fernanda Torresa koji je u Atleticu započeo karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Falcao, Agüero, Costa i Torres su Atleticu donijeli odštete koje su se brojale od 38 do 60 milijuna eura. S obzirom da ima 28 godina, malo je vjerojatno da će se Mandžukić približiti takvim iznosima, ali kad su u pitanju golovi, mogao bi biti na razini svojih prethodnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo