Moćna Furija demolirana: Ovo joj se nije dogodilo od 1985. godine!

Pred ispunjenom Maracanom u Rio de Janeiru brazilski su nogometaši bacili na koljena svjetske i europske prvake Španjolce i pobjedom 3:0 četvrti put u povijesti osvojili Kup konfederacija.

1.7.2013.
9:16
VOYO logo

Briljantna predstava Seleçaa, okrunjena s dva pogotka Freda i jednim Neymara, učinila je vladare svjetskog nogometa posljednjih godina potpuno nemoćnima.

Španjolci su pali nakon 29 uzastopnih utakmica bez poraza, a prvi su put nakon 1985. izgubili s tri gola razlike u službenoj utakmici. Brazil je, pak, potvrdio da će sljedeće godine pred vlastitim navijačima biti veliki kandidat za naslov svjetskog prvaka. Kup konfederacija je prvi put osvojio 1997., a ovo mu je treći uzastopni naslov u ovom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maracana je u nedjelju prvi put 'eruptirala' već u drugoj minuti. Oscar je nabacio s desnog krila, Iker Casillas, Gerard Pique i Alvaro Arbeloa nisu uspjeli očistiti opasnost, a lopte se dokopao Fred i s poda je gurnuo u mrežu. U 44. minuti Oscar je proigrao Neymara, novi Barcelonin napadač je izbjegao zaleđe, ušao u šesnaesterac i iskosa s lijeve strane neobranjivo zakucao loptu u bliži kut Casillasovih vrata.

http://rutube.ru/video/embed/6424712

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute nakon povratka s odmora Hulk je poslao sjajnu dijagonalnu loptu, Neymar ju je pametno petom pogurnuo prema Fredu, a napadač Fluminensea ju je dočekao na lijevoj strani kaznenog prostora i potom je desnicom uz pomoć stative poslao u dalji vratarev kut.

Tračak nade Španjolcima se ukazao u 54. minuti kada je Marcelo u šesnaestercu srušio Jesusa Navasa, ali Sergio Ramos je loptu s bijele točke poslao pored gola. Točka na i užasnog dana za Furiju došla je u 68. minuti kada je Pique srušio novog klupskog suigrača Neymara, koji je bio u prodoru, te pritom dobio izravan crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni nakon što su njegovi nogometaši osvojili Kup konfederacija, pomevši u finalu svjetske prvake Španjolce s 3:0, kod brazilskog izbornika Luiza Felipea Scolarija nije bilo previše euforije.

"Nismo mogli ovo predvidjeti. Trebao nam je ovakav put, ali znamo da ova utakmica nije ni blizu onome što ćemo morati igrati tijekom sljedeće godine. Bit će teško, ali uz ovu pobjedu će nam biti ljepše kročiti dalje, ova će nam pobjeda donijeti bolju situaciju i bolje ozračje. Također, moram naglasiti da je podrška koju su nam ljudi iskazivali na stadionima i izvan njih bila odlična. To je ono što nam uvijek treba, samo tako možemo naprijed", istaknuo je Scolari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, španjolski izbornik Vicente del Bosque nije propustio istaknuti da je Brazil u nedjeljnom finalu ipak imao i malo sreće.

"Brazilci su možda imali nešto sreće kod Fredovih pogodaka na početku prvog i drugog poluvremena. No, neću tražiti isprike za poraz. Brazil je zasluženo osvojio Kup konfederacija i moramo mu čestitati", rekao je Del Bosque i dodao da se, po njemu, ključni trenutak dogodio pred kraj prvoga dijela kada je David Luiz na crti spriječio gol Španjolske, a nekoliko sekundi kasnije je Neymar zabio za Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moglo je u tom trenutku biti 1:1, ali umjesto toga je Brazil poveo s 2:0. No, sve u svemu, mislim da smo igrali dobro na ovom turniru. Osim u finalu, naravno. Brazil je jednostavno bio bolji i to je sve."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo