GLUP I GLUPLJI: / Bacili su u vjetar 900 milijuna dolara!

Estadio Mane Garrincha je definitivno najskuplje autobusno parkiraliste na svijetu.

10.3.2015.
11:15
VOYO logo

Drugi najveci stadion u drzavi, koji prima 72.000 navijaca i kostao je pravo bogatstvo zjapi prazan. Nakon Kupa Konfederacija i nekoliko utakmica SP-a 2014. godine, Brazilci ne znaju sto ce sa stadionom u metropoli. Odigrala se futsal utakmica protiv Argentinaca, kao i dvije prijateljske nogometne utakmice, a podstanari su i dvije lokalne momcadi.

Glavni grad bas i nije nogometni, u prve cetiri lige (od Serie A do Serie D) nemaju niti jedan klub, a tamosnji Brasilia FC i Legiao nastupaju u regionalnoj ligi i bas nema smisla da igraju lokalnu ligu na stadionu za 72.000 gledatelja i samo dodatno nabijaju troskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Brazilci ne mogu pobjeci od ovog debakla. Uredenje stadiona s okolicom je kostalo astronomskih 900 milijuna dolara (2 milijarde reala, 6.36 milijardi kuna), stadion je prikazan kao skolski primjer sumnje na korupciju zbog troskova i nasli su 'genijalno' rjesenje kako bi vratili koji ulozeni real. Sada se koristi kao golemi parking. Gradske vlasti ispred njega drze autobuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se 'proslavila' izgradnjom dvorana za rukometno SP, ali to je samo kap u moru love koju su spiskali Brazilci radi nogometa. Podbacili su na terenu, a van njega su im ostali samo dugovi koje ce jos dugo vracati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo