Legenda otkrila: Belgija ima samo jednu slabu točku

'Belgija je nikad jača, rekao samo belgijskim novinarima, da se meni čini da je to najbolja generacija ikad.

7.10.2013.
17:09
VOYO logo

Strupar je s Genkom bio najbolji strijelac belgijske lige, pa su mu uputili i poziv u reprezentaciju. S Belgijom je nastupio i na njihovom posljednjem velikom natjecanju, SP-u 2002. godine u Japanu i Koreji.

''Ti mladići igraju u vrhunskim klubovima i to su vodeći igrači i nezamjenjivi. Tako da Wilmots ima slatke brige. Čuo sam i od belgijskih kolega da dolazi sedam, osam novih vrhunskih igrača s kojima Wilmots ne zna što će napraviti. I to je zalog za belgijsku nogometnu budućnost'', istaknuo je Strupar o suparniku s kojim Hrvatska igra 11. listopada i dodao kako dobro poznaje aktualnog belgijskog izbornika Wilmotsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam se dugo čuo s njim i ne želim ga ništa ispitivati da ne bih ispao neki doušnik. Ja ću stajati iza njih, jer to su moje dvije reprezentacije, ali na terenu će se vidjeti tko je bolji. Iz moje generacije tu je još jedino Van Buyten koji sad igra u Bayernu. On je jedini koji je igrao u moje doba, a zadnje im je natjecanje bilo SP u Japanu i Koreji gdje sam još i ja sudjelovao'', rekao je Strupar koji ističe kako, iako je Belgija vizu za Brazil praktično osigurala, ne treba očekivati nikakvo opuštanje.

"Znam Wilmotsa, kod njega nema opuštanja ni milimetra, ne želi još ni čuti na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Oni će sve napraviti da u Zagrebu osiguraju SP, tako da bi kod kuće protiv Walesa mogli proslaviti odlazak u Brazil. Jedna jako teška utakmica za Hrvatsku, to mogu sigurno reći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija odlično pokrivena na svim pozicijama, od obrane, preko veze do napada. Pa imaju li kakvu slabu točku?

"Već godinama muku muče s bočnim igračima, odnosno bekovima. Još uvijek se tu traži najidealnije rješenje. Lijeva bočna pozicija im je problem već godinama. Imaju šest, sedam odličnih stopera koje pokušavaju ukomponirati na lijevi bok", kazao je Strupar koji se osvrnuo i na Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska u utakmici protiv Belgije mora vratiti natrag to samopouzdanje. Atmosfera nije bajna, od poraza od Škotske i remija sa Srbijom, iako je to dobar rezultat. Treba se vratiti na pobjednički kolosijek tako da možemo spremni dočekati dodatne kvalifikacije za SP", napominje Strupar koji unatoč tome što je Belgija favorit, ističe:

"U 90 minuta, mi imamo dosta kvalitetnih igrača koji mogu riješiti utakmicu. Daj Bože da je taj dan gdje se vraća samopouzdanje i gdje Hrvatska s jednom dobrom prezentacijom može pobijediti Belgiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se Strupar također i na kritike koje su zasule izbornika Štimca zbog posljednjih neuvjerljivih nastupa Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Previše je tih kritika. Naravno da Hrvatska ne igra dobro. Nije ni blizu forme kakvu je imala na početku kvalifikacija. Ali treba to pustiti da se sve razvija. Mislim da ćemo bez problema u dodatnih kvalifikacijama izboriti nastup u Brazilu, jer smo nositelji u kvalifikacijama. Vjerujem da ćemo dobiti slabijeg protivnika i do s da je bila praksa da smo se provukli kroz dodatne kvalifikacije. Uvijek postoji prvi put, ne daj Bože, ali treba vjerovati i imati sreće i sve će biti po starom ako se kvalificiramo. Ako se to ne dogodi bit će jako teško", zaključio je Strupar priču za Media Servis.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo