'Da je Bale zabio onaj drugi gol, Hrvatska bi teško stradala!'

Šest utakmica kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014 je za nama, četiri su još ostale. Hrvatska i Belgija bore se za prvo mjesto u skupini, jedino koje direktno vodi u Brazil.

30.3.2013.
10:15
VOYO logo

Hrvat ste koji je u Belgiji postao jedan od najboljih i najomiljenijih nogometaša svih vremena. Emocije su Vam sigurno podijeljene, Hrvatska je ipak vaša domovina, a sve se svelo na jedno pitanje: Hrvatska ili Belgija? Pa ja sam davno rekao da će to tako biti i da će utakmica Hrvatska - Belgija u Zagrebu odlučiti o prvom mjestu u našoj skupini. Može se dogoditi da netko kiksa poneki bod, ali ta utakmica će biri presudna. Ta borba je i do sada bila jako izjednačena. Belgijanci su, evo, uzeli šest bodova Makedoniji, a mi smo imali još teži zadatak protiv Srbije i Walesa i kad bi gledali samo ove zadnje utakmice - mi smo bili malo bolji.

Belgija je ponovno pokazala da lakše pobjeđuje u gostima? To je posebno upozorenje za Štimca i društvo za tu ključnu utakmicu u Maksimiru. Da, to je uvijek tako bilo, Belgija igra nekako slobodnije u gostima. Igraju više na taj kontranapad, jako su brzi u izlascima i lakše zabijaju golove, a imaju moćnu ekipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vam je izgledala igra Hrvatske protiv Srbije i Walesa? Protiv Srbije je i Pletikosa spašavao, na kraju je ispala lagana pobjeda, ali to je drugačije izgledalo na terenu. Bio sam u Maksimiru i mislim da je naša pobjeda zaslužena, doduše, nogomet se igra i kad netko napravi grešku, to se kažnjava, mi smo kaznili grešku Kolarova na početku, a drugi gol je pao sam od sebe nakon Srninog odličnog centaršuta i nakon toga je utakmica bila gotova. Uopće se nisam plašio da nećemo pobijediti, nisam ni pomislio na stadionu da bi Srbi mogli izjednačiti. Pletikosa je, doduše, nekoliko puta spasio naš gol. A što se tiče Walesa, mogli smo teško stradati, onako iskreno govoreći. Doduše, kod njihovog vodstva, bio je čisti prekršaj na Srni, koji sudac nije sudio. Da je Bale onda zabio drugi gol, a trebao je zabit jer je bio veliki zicer, e onda mislim da bi teško stradali. Teško da bi se vratili nakon toga i zabili tri gola, jer oni bi dobili krila. Ali opet, da je sudac svirao faul, nikome ništa, a ovako im je dao mrtvaca za 2:0. Ali na kraju je ispalo čudo. Kad vidim kako je Lovren zabio gol, to je nevjerojatno. Bolji smo bili u svakom slučaju, ali i oni su bili nezgodni u kontrama, taj Bale je stvarno čudo od igrača. Ali znate, i Dudu je čudo od ograča, stalno je u šansi, ja uvijek u njega vjerujem, ne znam, on je meni vrhunski napadač, s njim sam bio u Dinamu i on je jedno čudo. Uvijek se stvori u šansi, samo kad još dođe na onu razinu realizacije kakav je bio prije ozljede, imat ćemo slatke brige.

http://rutube.ru/video/embed/6247792

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav imate osjećaj, hoćemo li opet morati u dokvalifikacije? Mi moramo biti objektivni, daleko je još Brazil. Pitanje je hoćemo li biti prvi u skupini, to je jedno. Znači, ako si drugi, ideš u dodatne kvalifikacije i moliš Boga da ne dobiješ neku od tri TOP reprezentacije koje mogu biti u bubnju. Znači, korak po korak, utakmicu po utakmicu, a ako se ne plasiramo direktno, morat ćemo imati i sreće u ždrijebu. Moramo biti objektivni, ne možemo mi reć: 'U Brazilu smo!'. Po meni, još je dalek put, a to važi i za Belgijance. Moj filing je da će Hrvatska biti u Brazilu, ali imam filing i da će Belgija biti tamo. Zbilja su obje reprezentacije zastrašujuće jake i obje zaslužuju Svjetsko prvenstvo - mi imamo moćnu reprezentaciju, a Belgija nikad moćniju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo