Braca iz 'pakla' uhicena nakon smrtnonosnog izivljavanja nad navijacem

Spanjolska policija je u srijedu uhitila trojicu brace pod sumnjom da su odgovorni za ubojstvo navijaca Deportiva Francisca Javiera Romera Taboada, koji je ubijen u zestokom okrsaju navijaca Atletico Madrida i Deportiva prosle nedjelje.

Proslu nedjelju dogodio se brutalni sukob navijaca Atletico Madrida i Deportiva, u kojem je od posljedica brojnih udaraca preminuo navijac Deportiva Francisco Javier Romero Taboad. Ovo sokantno ubojstvo zgrozilo je svijet, a spanjolska policija je najavila veliku istragu, i privodenje krivaca pred lice pravde. Uz navedeno, Atletico Madrid je svojim najvatrenijim navijacima Frente Atletico dozivotni izgon sa stadiona Vincente Calderon. Sada su na red dosli i direktni krivci za ubojstvo, ako cemo vjerovati policijskoj istrazi. Spanjolska policija je tijekom srijede uhitila trojicu brace za koje se sumnja da su odgovorni za ubojstvo spomenutog navijaca Deportiva u masovnoj tucnjavi izmedu suprotstavljenih navijackih skupina, do koje je doslo u blizini stadiona Atletica Vincente Calderon. Obavljena autopsija je utvrdila da je nesretni navijac preminuo od posljedice brojnih udaraca, a ne od utapanja u ledenoj rijeci.

//www.youtube.com/embed/bkKhWFTe_vs

Do osumnjicenih za ubojstvo policija je dosla nakon detaljnog pregleda video zapisa stanovnika, sigurnosnih kamera na okolnom zgradama, kao i samih snimaka sudionika tucnjave koji su pronadeni na njihovim zapljenjenim mobitelima. Policija tesko dolazi od saznanja od clanova obje grupe, jer navijaci jedva suraduju s policijom, iako su neki potvrdili da su trojice braca sudjelovali u tucnjavi. Jedan od njih ima i policijski dosje zbog clanstva u ultradesnicarskoj skupini.

Povratak na Net.hr