'Šamaranje' u Ligi prvaka: Pogledajte kako se sprdaju sa zvijezdom

25.2.2014.
20:10
VOYO logo

Njemačka momčad je furiozno otvorila utakmicu i povela već u 4. minuti. Marco Reus se probio po desnoj strani i pod pritiskom domaćih igrača doveo loptu na rub peterca, koju je Henrih Mhitarjan iz blizine poslao u mrežu.

Domaćini se još nisu niti oporavili od toga šoka, a samo 70 sekundi kasnije dogodio im se novi. Mhitarjan je s lijeve strane ubacio loptu koju je Kevin Großkreutz fino namjestio na udarac Reusu, a ovaj ju je iz voleja lijevom nogom zakucao u mrežu i zabio svoj treći gol ove sezone u Ligi prvaka. Borussia je tako prvi puta u svojoj povijesti zabila dva gola u prvih pet minuta ogleda u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/video/embed/6833842

Bivši kapetan ruske reprezentacije Andrej Aršavin morao je zbog ozljede već u 15. minuti napustiti teren. Zamijenio ga je Anatolij Timoščuk. No, veliki dio navijača i kladionica ne vjeruje da se radilo o ozljedi Aršavina pa su se na društvenim mrežama počeli sprdati s njegovim učinkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia je odigrala izvrsno prvo poluvrijeme, dok se kod domaćih nogometaša moglo primijetiti da im nedostaje i natjecateljskog nogometa i samopouzdanja. Ipak, u nastavku su domaćini u 57. minuti stigli do pogotka kojeg je nakon dugačke akcije postigao Oleg Šatov.

Na odgovor ''žuto-crnih'' iz Dortmunda nije trebalo dugo čekati. Piszczek je s desne strane niskom loptom uposlio Roberta Lewandowskog, koji je udarcem s nekih 8 metara svladao domaćeg vratara Lodigina u 61. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 68. minuti, Piszczek je skrivio kazneni udarac zbog prekršaja nad Fajzulinom. Hulk je s bijele točke tukao neobranjivo, snažno u gornji kut, te je smanjio na 3-2.

Kako bi gosti potpuno zadovoljni otišli iz Sankt Peterburga, pobrinuo se Robert Lewandowski svojim drugim pogotkom na utakmici u 71. minuti, iskosa s desne strane. Poljski napadač, vodeći strijelac Bundeslige s 14 golova, stigao je s ova dva pogotka do brojke od šest golova ove sezone u Ligi prvaka. Na vrhu ljestvice strijelaca su Zlatan Ibrahimović s 10 golova i Cristiano Ronaldo s 9. Uzvratna utakmica na rasporedu je 19. ožujka u Dortmundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jürgen Klopp, trener dortmundske Borussije, oduševljeno je sipao komplimente na račun svoje momčadi koja je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Sankt Peterburgu pobijedila Zenit 4-2 uz dva pogotka Roberta Lewandowskog.

- Danas smo bili blizu igranja na našoj optimalnoj razini. Bili smo senzacionalni, momčad je prikazala odličnu igru. Moji igrači napravili su veliki posao sa zatvaranjem prostora. Znali smo da je Zenit vrlo opasan kada Hulk dođe do lopte. Međutim, još nismo prošli, imamo još obaviti neki posao i u uzvratnoj utakmici – rekao je Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza u Hamburgu kod HSV-a 3-0 u prošlom bundesligaškom kolu, dortmundska momčad je ponudila sasvim druklije izdanje u Sankt Peterburgu.

- HSV-u smo dopustili igru kakva je njemu pasala, ali je jasno da smo u ovoj utakmici pokazali odličnu reakciju na tak poraz – komentirao je Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luciano Spalletti, talijanski strateg na klupi Zenita, komentirao je slabosti svoje momčadi.

- Napravili smo previše naivnih pogrešaka i zbog toga smo bili kažnjeni. Kada napravite takve glupave pogreške, cijena za njih je jako, jako skupa – rekao je Spalletti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo