BOKS OSTAJE NA OI U TOKIJU: / Ne i pod ingerencijom AIBA-e

Image
Foto: Profimedia

'To znači da boksači mogu živjeti svoje snove i sudjelovati na olimpijskim igrama u Tokiju'

22.5.2019.
23:03
Profimedia
VOYO logo

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odlučio je na sjednici u Lausanne da boks ostaje na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Tokiju, međutim ne pod ingerencijom Međunarodne boksačke federacije (AIBA).

Image
HRGOVIĆ SE JAVIO IZ SAD-a I ZAPALIO NACIJU: /

Pogledajte što je rekao kad ga je novinar nazvao najboljim hrvatskim boksačem

Image
HRGOVIĆ SE JAVIO IZ SAD-a I ZAPALIO NACIJU: /

Pogledajte što je rekao kad ga je novinar nazvao najboljim hrvatskim boksačem

MOO je zaprijetio amaterskom boksu izbacivanjem s olimpijskih igara zbog brojnih kontroverzi koje prate AIBA-u. Jedan od problema je i Gafur Rakhimov, sada već bivši predsjednik AIBA-e, kojeg prati glas zloglasnog uzbekistanskog kriminalca kojemu je SAD zamrznuo imovinu zbog sumnje da je upleten u trgovinu heroinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni boksački savez ostaje isključen

IO MOO-a je odlučio da boks, koji je na Olimpijskom programu od 1904. godine, ostaje na Igrama u Tokiju, ali je preporučio članovima da na Općoj skupštini krajem lipnja odluče da Međunarodni boksački savez (Aiba) ostaje isključen zbog navodnih nepravilnosti u radu. Prema mišljenju većine stručnjaka ova odluka će gotovo sigurno biti i prihvaćena.

Image
Image

International Olympic Committee (IOC) President Thomas Bach opens a meeting of the IOC executive committee on boxing at the 2020 Olympic Games at the sports governing body's headquaters on May 22, 2019 in Pully near Lausanne. The International Amateur Boxing Federation (AIBA) enters a decisive day for its future as the International Olympic Committee could decide to withdraw it from the 2020 Tokyo Olympics., Image: 435515175, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Preporuke su uslijedile kada je MOO objavio izvješće od 30 stranica nakon istrage o financijama i upravljanju AIBA-e koja je godinama bila u previranju. AIBA je priopćila kako je prošla temeljiti reformski program u posljednjih 18 mjeseci i učinila sve što je od njega zatraženo, ali MOK je rekao da "je došlo do nedostatka zadovoljavajućeg napretka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AIBA tako neće moći organizirati kvalifikacije turnire, niti olimpijski turnir u Tokiju, a organizaciju će provesti posebna radna skupina koju predvodi Morinari Watanabe, predsjednik Međunarodne gimnastičke federacije.

Na OI 286 boksača u osam kategorija

U Tokiju će kao i do sada nastupiti 286 boksača u osam kategorija kod muškaraca i pet kod žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnja odluka donesena je u interesu sporta i boksa", izjavio je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

"To znači da boksači mogu živjeti svoje snove i sudjelovati na olimpijskim igrama u Tokiju", naglasio je Bach dodajući da je također sigurno da će se "AIBA suočiti s posljedicama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, je najavio kako je u pripremi novi olimpijski boksački kalendar i da će se kvalifikacije za Tokio 2020. održati između siječnja i svibnja sljedeće godine.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo