Boji li se Dinamo ovakvog Hajduka? Splićanin otkrio najveću prednost Bijelih

Dinamo i Hajduk u subotu u Zagrebu, s početkom u 15 sati, igraju veliki derbi hrvatskog nogometa.

20.11.2014.
22:05
VOYO logo

Reprezentativna pauza malo je smirila duhove u Maksimirskoj 128, i fokus s loših igara Modrih preusmjerila prema nacionalnoj vrsti i njezinim nastupima u Londonu protiv Argentine (poraz 2:1), odnosno u Milanu protiv Italije (1:1). Međutim, ne treba biti pametan i konstatirati da se u Dinamu još uvijek osjećaju potresi zbog debakla u Europskoj ligi protiv Red Bull Salzburga (1:5), kao i seriji loših nastupa u domaćem prvenstvu protiv Splita i Zagreba (u obje utakmice je završilo 0:0). Hajduk, s druge strane, u posljednjim nastupima pokazuje evidentno dizanje forme. U posljednja četiri odigrana susreta, Bijeli su ostvarili tri pobjede (Osijek - 2:1, Zadar - 0:3, Slaven Belupo 0:1) i remi s Lokomotivom (2:2). Međutim, Splićani su jako oprezni uoči velikog sraza Dinama i Hajduka. Gledajući dalje u povijest, Hajduk ima niz od deset utakmica bez poraza. Veliki niz, niz koji daje samopouzdanje uoči sraza s velikim rivalom.

"Bit će teško iako je Dinamo u seriji loših rezultata. S druge strane, mi smo u pozitivnoj seriji već deset utakmica i nastojat ćemo tu seriju nastaviti. Moramo se što bolje pripremiti i biti spremni za Maksimir", kazao je kapetan Maloča, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk još uvijek ima gorak okus poraza iz posljednjeg derbija na Poljudu, u kojem su imali vodstvo od 2:0, a u posljednjim minutama susreta doživjeli poraz 3:2.

"Oni igraju kod kuće, a mi moramo biti dobri kao u prvih 70 minuta derbija u Poljudu. Tada smo ih nadigrali, ali smo na kraju zbog manjka koncentracije izgubili. Recept je odigrati isto kao tih prvih 70 minuta", objašnjava Maloča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač Hajduka Goran Milović otkrio je što je najveća prednost Hajduka u ovoj utakmici. Inače, Bijelima su se vratili Anton Maglica, Tino Sven Sušić i Avdija Vršajević.

"Stanje u momčadi je odlično, vratila su nam se trojica igrača, a trener Tudor ima slatke brige kako sastaviti momčad. Radi se o našem najvećem derbiju, a mi ćemo ‘gore’ ići s mislima na pozitivni rezultat i dat ćemo sve od sebe. Svi se nadamo da ćemo nastaviti ovaj pozitivni niz što ga imamo, uzeti tri boda ili barem ostati neporaženi. U Poljudu smo bili većim dijelom utakmice bolji, a to nije bilo slučajno. Međutim, izgubili smo, a to je bio dokaz da uvijek ne pobjeđuje onaj tko je bolji", rekao je Milović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kome je bolje došla reprezentativna stanka?

"Njima je vjerojatno bolje došla stanka, jer su upali u krizu rezultata i igre. Ali i nama je dobro došla pauza zbog toga što smo se kompletirali i oporavili od ozljeda. Bit ćemo spremni odigrati na najvećoj mogućoj razini", objašnjava Milović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo