Nada u bolje sutra

BOBAN TRAŽI NOVI SMJER: ‘Nogomet treba izvući iz močvare’

Novi predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino u ponedjeljak je imao prvi radni dan na novoj funkciji, a proslavio ga je revijalnim turnirom u Zürichu.

Sudjelovale su četiri momčadi, sastavljene od zaposlenika FIFA-e i nogometnih uglednika koji su dali podršku Infantinu tijekom kandidature, a Hrvatsku su predstavljali nekadašnji kapetan Vatrenih Zvonimir Boban i prvi igrač sa 100 nastupa za reprezentaciju Dario Šimić.

‘Potrebna nam je doza poezije’

Novi je predsjednik najavio čišćenje nogometa od korupcije i ostalih anomalija koje uništavaju najpopularniji svjetski sport i zbog kojih je, uostalom, svrgnut dosadašnji šef FIFA-e Sepp Blatter. U tim će nastojanjima Infantino imati punu podršku Bobana koji je svoj stav pojasnio u izjavi za Gazzettu dello Sport.

“Znam da u nogometu ekonomska strana ima veliku važnost, ali treba pronaći ravnotežu. Potrebna nam je doza poezije, drugačiji pogled na nogomet. Moramo zaštititi nogomet, vratiti sportsku etiku u središte sustava”, istaknuo je Boban.

“Drago mi je vidjeti da je osoba poput Infantina dosegla važnu razinu, možemo se nadati da od sada stvari biti bolje i da ćemo izaći iz močvare asocijalne birokracije. Nije sve što je dosad učinjeno za baciti, ali svejedno nam treba novi smjer”, zaključio je legendarni kapetan hrvatske reprezentacije.

Povratak na Net.hr