BOBAN OTKRIO POZADINU PRIČE: / Kako je propao Modrićev transfer i zašto su na kraju ipak doveli Rebića

Image
Foto: Profimedia

Milan je usprskos teškim dugovima i čizme FFP-a koja im stoji nad glavom utrošio oko sto milijuna eura na transfere

3.9.2019.
10:28
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski nogometaš i nekada visoki dužnosnik FIFA-e Zvonimir Boban stigao je proljetos u Milan i odmah dobio izrazito težak zadatak. Vratiti posrnulog crno-crvenog diva na pobjedničke staze. Nerealno je očekivati da će se Milan već ove sezone boriti s Juventusom za naslov porvaka, ali cilje je plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Milan je usprskos teškim dugovima i čizme FFP-a koja im stoji nad glavom utrošio oko sto milijuna eura na transfere ovoga ljeta. Boban i društvo doveli su Thea Herandeza, Rafaela Leaa, Fracka Kessiea, Ismaela Bennacera, Lea Duartea, Radu Krunića i na kraju u posljednjim satima prijelaznog roka stiglo je možda i najveće pojačanje, Ante Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propao transfer s Modrićem

Međutim, ranije ovoga ljeta spominjao se i Luka Modrić, još uvijek aktualni najbolji igrač svijeta. Modrić ne bi bio pretjerano skupa akvizicija kada je odšteta u pitanju, ali što se ugovora i privole tiče, e tu je bilo problema, što je na koncu otkrio i Boban.

"Modrić? Luka je veliki milanist, izvanredan igrač, ali nisu postojale realne šanse da ga dovedemo. Nije htio napustiti Real nakon loše sezone i to puno toga lijepog govori o njemu", rekao je Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric covers his face during the Spanish league football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 2, 2019., Image: 416917352, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Zašto je doveo Rebića?

Usput je upitan i za Rebića te je otkrio zašto su baš njega doveli. "Karakteran je i snažan igrač. Može igrati na više pozicija i dokazao je da je spreman nastupati na najvišim razinama. Može igrati kao krilo, kao drugi napadač, ali i kao slobodna špica. Ozbiljan je dečko koji je jako sazrio, također i tehnički. Jako je napredovao i sretni smo što je došao", kazao je Boban.

O Rebićevu transferu u Milan se pričalo, ali ne toliko koliko o dolasku Angela Correje iz Atletico Madrida. No, taj je "deal" propao jer se klubovi nikako nisu mogli dogovoriti, a pregovori su bili dugački i mučni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će FIFA u budućnosti skratiti prijelazni rok. Ovo je odveć stresno za klubove i trenere, da do ovog datuma igrači dolaze i odlaze", rekao je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo