ZVONIMIR BOBAN NAJAVIO KRAJ VELIKOM PROBLEMU DANAŠNJEG NOGOMETA: / 'To je neizbježna solucija'

Image
Foto: AFP
29.5.2017.
10:47
AFP
VOYO logo

"Bila je ovo lijepa fešta, zadnja utakmica na jednom velikom mitskom stadionu. Normalno da sam se odazvao i došao. Koljena se nažalost ne slažu s mojim dolascima i mojim nogometom, no dobro, lijepo je vidjeti stare prijatelje", izjavio je Boban za Hinu podno stadiona Vicente Calderón. Ondje je nastupio za svjetske legende protiv kombinirane momčadi Atlética.

KRAJ LIJEPE PRIČE: Boban zaigrao uz Ronaldinha na oproštaju od kultnog stadiona

Emotivni oproštaj od kultnog stadiona

Oko 55.000 gledatelja emotivno se oprostilo od stadiona na obali rijeke Manzanares gdje su crveno-bijeli igrali od 1966. godine. Atlético na jesen seli na novi moderni stadion Wanda Metropolitano s preko 70.000 mjesta, odlazeći s juga na sjever grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boban, koji je igrao na Maksimiru od 1985. do 1991. za Dinamo pa od 1991. do 2001. na San Siru za Milan, razumije emocije domaće publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istrčao s brojem 10 na leđima

"Stadioni su bitni. Oni su naše kuće, kuće nogometa, oni su i kuće naših navijača. Ondje su naše boje", rekao je Boban koji je zaigrao u momčadi s Ronaldinhom, Zicom, Claudiom Cannigiom, Renéom Higuaitom, Martínom Demichelisom i Clarencom Seedorfom, upisavši pobjedu od 5-4 protiv kapetana domaćih Gabija Fernándeza, Fernanda Torresa, Diega Forlana i ostalih.

Bivši vezni igrač istrčao je s brojem 10 na leđima s kojim je kao kapetan Hrvatske osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica na Vicente Calderónu bila je ujedno i posljednja ove sezone u Španjolskoj gdje su nastupili prvoligaški igrači.

Neizbježna solucija

U španjolskom prvenstvu, ali i Ligi prvaka ove godine bilo je puno primjedbi na suđenje. Svjetska nogometna organizacija FIFA, čiji je Boban drugi čovjek, prošlo ljeto je na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu isprobala video tehnologiju kojom suci mogu provjeravati sporne situacije. Boban vjeruje da će ona biti uvedena u Europu pa tako i Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je apsolutno neizbježna solucija. Moramo ju implementirati, u postupku je, iduće godine u trećem mjesecu FIFA će donijeti odluku", rekao je Boban.

U nedjelju je, pak, tehnologija isprobana u finalu portugalskog kupa između Benfice i Vitorije Guimarães. Iduće sezone trebala bi biti uvedena u portugalsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo