BJELICI ŽDRIJEB DONIO GUARDIOLU, A ON HRABRO PORUČIO: / 'Sa svima smo se u stanju potući'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U dosadašnjih šest nastupa u Ligi prvaka Dinamo nijednom nije prošao u nokaut fazu

29.8.2019.
19:24
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U svom sedmom nastupu u Ligi prvaka nogometaši Dinama igrat će u skupini C zajedno s Manchester Cityjem, Šahtarom i Atalantom, odlučeno je ždrijebom održanim u Grimaldi Forumu u Monte Carlu.

Uoči ždrijeba klubovi su podijeljeni u četiri jakosne skupine. Mjesta u prvom 'razredu' zauzeli su pobjednik Lige prvaka (Liverpool), pobjednik Europske lige (Chelsea), te prvaci šest najjačih europskih liga - Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain i Zenit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽDRIJEB SKUPINA LIGE PRVAKA: /

Dinamo izvukao moćni Guardiolin Manchester City, na Maksimiru nas čeka pravi spektakl

Image
ŽDRIJEB SKUPINA LIGE PRVAKA: /

Dinamo izvukao moćni Guardiolin Manchester City, na Maksimiru nas čeka pravi spektakl

Od druge jakosne skupine klubovi su smješteni po Uefinom koeficijentu, a Dinamo je bio u trećem jakosnom razredu i nije mogao izvući Lyon, Bayer Leverkusen, RB Salzburg, Olympiakos, Club Brugge, Valenciju i Inter. Posljednji put Dinamo je bio u trećem bubnju u sezoni 1999/2000. kada je izvukao skupinu s Manchester Unitedom, Marseilleom i Sturmom. Nakon ždrijeba oglasio se trener Dinama Nenad Bjelica.

"Nismo mogli dobiti slabu skupinu. Protivnici su odlični. City je na jednom većem nivou, ali vjerujem da ćemo se biti sa svima u stanju potući se, a možda i pobijediti. Atalanta je jedna jako ozbiljna ekipa u italiji, u teškoj ligi, a što od tek reći za šahtar koji stalno igra u Europi? Uvijek nam je cij poušati doci do tri boda i dati sve od sebe. Također, bit će ovi susreti jako atraktivni za navijače pa ih pozivam u što većem broju", rekao je Bjelica za HRT nakon ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popravak lošeg skora

U dosadašnjih šest nastupa u Ligi prvaka Dinamo nijednom nije prošao u nokaut fazu. U 36 odigranih utakmica Dinamo je ostvario četiri pobjede, pet remija i 27 poraza uz gol-razliku 22-82.

Osim nogometaša Dinama, ove sezone u Ligi prvaka sudjelovat će još 15 hrvatskih nogometaša i jedan trener. Naravno, do kraja prijelaznog roka može se dogoditi još koja promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske boje branit će Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mario Mandžukić (Juventus), Dejan Lovren (Liverpool), Mateo Kovačić (Chelsea), Ivan Perišić (Bayern), Marcelo Brozović (Inter), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Marko Pjaca (Juventus), Matej Mitrović (Club Brugge), Mario Pašalić (Atalanta), Domagoj Bradarić (Lille), Dominik Kotarski (Ajax) i Marin Pongračić (RB Salzburg), te Niko Kovač kao trener munchenskog Bayerna.

Natjecanje po skupinama počinje 17. i 18. rujna, a posljednje 6. kolo je na rasporedu 10. i 11. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su u veljači, a uzvrati u ožujku. Prve utakmice četvrtfinala bit će odigrane 7. i 8. travnja, a uzvrati 14. i 15. travnja. Polufinalni dvoboji su na rasporedu 28. i 29. travnja s uzvratima 5. i 6. svibnja.

Finale će biti odigrano 30. svibnja na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu. Naslov osvojen prošle sezone brani Liverpool koji je u engleskom finalu odigranom u Madridu pobijedio Tottenham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike