BJELICA KONAČNO OSIGURAO NAJVEĆE POJAČANJE OVE SEZONE: / Mogao bi debitirati već sutra

Image

Sigurno je ovo ohrabrujuća informacija i za njega i za stručni stožer na čelu s Nenadom Bjelicom, ali i za sve navijače osječkog prvoligaša

25.2.2021.
12:18
VOYO logo

Pojačanje Osijeka Ivan Santini konačno će moći debitirati za svoj novi klub. Epilog je ovo procedure koja je nastala nakon što je Santini raskinuo ugovor sa svojim bivšim klubom iz Kine pa mu ovi nisu poslali papire.

Ipak, povremeni hrvatski reprezentativac je dobio privremenu registraciju i moći će nastupiti već u petak protiv Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovoga je četvrtka na mail NK Osijek stigla lijepa i očekivana vijest. Kineski nogometni savez dostavio je u HNS, a potom i na našu adresu međunarodnu potvrdu za pravovaljanost registracije Ivana Santinija koji odmah stječe pravo nastupa za Bijelo-plave! U obrazloženju stoji kako je u skladu s FIFA-inim Pravilnikom o statusu i transferima igrača i Pravilnikom o registraciji klubova i igrača HNS-a Santini slobodan i može se registrirati za Nogometni klub Osijek. Našem se napadaču, dakle, odobrava privremena registracija, a kako je sve obavljeno u vremenski predviđenom roku, Ivan može zaigrati već u petak u Varaždinu. Sigurno je ovo ohrabrujuća informacija i za njega i za stručni stožer na čelu s Nenadom Bjelicom, ali i za sve navijače osječkog prvoligaša", objavio je Osijek na svojo službenoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak dobre karijere

Nakon što je raskinuo suradnju s kineskim JS Suningom u koji je došao u ljeto 2019. iz Anderlechta u transferu vrijednom pet milijuna eura, odlučio je karijeru nastaviti u Gradskom vrtu. Trenutna mu je vrijednost na Transfermarktu 2,8 milijuna.

Svojedobno je u redovima kluba iz Bruxellesa rođeni Zadranin ostvario vrlo zapažen učinak, baš kao i prije toga u Standardu iz Liegea i Kortrijku. Igrajući u tim belgijskim momčadima ovaj je robusni napadač (190 cm) u 151 nastupu postigao 63 pogotka, od toga 51 u Jupiler Pro League u 101 dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto manje od dvije godine (2016. – 2018.) naš je novi član proveo i u jakoj francuskoj Ligue 1, u redovima Caena, zabivši 27 golova u 75 odigranih utakmica. Dodajmo da je Ivan, prije odlaska u Belgiju, jednu sezonu odradio i u njemačkom bundesligašu Freiburgu s 24 susreta i jednim zgoditkom.

Prije odlaska u inozemstvo, Santini se iskazao i u HNL-u kao vođa napada nekadašnjeg zadarskog prvoligaša. U njegovom dresu zabilježio je 64 nastupa, a suparničku mrežu u tom je razdoblju zatresao 26 puta. Zanimljivo je istaknuti kako je triput bio strijelac i u ogledima s Osijekom. Na kraju, u kineskom Suningu, čiji je donedavno bio član, odradio je 31 službeni nastup, a zabio je u 13 navrata. Posljednji puta je za taj klub zaigrao sredinom studenoga prošle godine. Za A reprezentaciju Hrvatske debitirao je krajem svibnja 2017. na prijateljskoj utakmici s Meksikom u Los Angelesu, kada je u nacionalnoj vrsti prvi puta bio i naš kapetan Mile Škorić. Nakon toga, Santini je još četiri puta nastupio u dresu s državnim grbom, zaključno s riječkim ogledom protiv Jordana u listopadu 2018. pod izborničkom palicom Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo