Bivsi Vatreni na raskrizju puteva: Tesko je reci zbogom

Kapetan Dinama Josip Simunic na tuzan je nacin okoncao svoju nogometnu karijeru, barem sto se tice Dinama.

16.12.2014.
16:48
VOYO logo

Na ljeto 2011. godine Simunic je bio nadomak transferu u Hajduk, a splitski je klub cak i objavio da je vec potpisan ugovor. No, u igru se ukljucio Dinamo i preoteo im vrsnog stopera koji je upisao cak 105 nastupa u dresu Vatrenih, te je nastupio na dvama svjetskim i trima europskim prvenstvima.

Reprezentativni put zapoceo je protiv Juzne Koreje 2001., a oprostio se 2013. protiv Islanda. Presudio mu je poklic "Za Dom spremni". U nesto manje od tri i pol godine koliko je proveo u Dinamu Simunic je upisao 116 nastupa i zabio 8 pogodaka, a zapamceni ce ostati njegov domoljubni duh i zarazni entuzijazam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simuniceva sutnja za medije traje vec mjesecima, a ostaje utisak da je otisao iz Maksimira jako razocaran, s misljenjem da mu je nanesena nepravda, kako od FIFA-e (suspenzija na deset utakmica), tako od hrvatskih medija.

//www.youtube.com/embed/8VXCNPKFtV0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sto dalje za ovog 36-godisnjaka rodom iz Australije, koji je ostavio dubok trag u Bundesligi noseci dres HSV-a, Herthe i Hoffenheima? Nedavno je upisao Trenersku akademiju, ali i dalje postoji opcija da ce nastaviti igracku karijeru. Upitno je gdje. Ponuda mu navodno ne manjka, posebice s Bliskog i Dalekog istoka, ali odluku bi mogao donijeti nakon Nove godine koju ce proslaviti u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo