Bivši trener Dinama Branko Ivanković u problemima!

Hrvatski trener Branko Ivanković Iranu navodno nije platio porez u doba kad im je uspješno vodio reprezentaciju te zbog navodnog duga od 200 tisuća eura nije ni putovao na ključnu utakmicu azijske Lige prvaka između svog Al Ettifaqa protiv iranskog Esteghala.

Hrvatski trener Branko Ivanković je u sukobu s Iranskim nogometnim savezom jer u toj državi, tvrde oni, nije platio porez u doba kad im je uspješno vodio reprezentaciju.

Tanac stoga nije niti putovao u Iran gdje su po dolasku svi igrači i trenersko osoblje policiji u zračnoj luci morali dati otiske prstiju.

Podsjetimo, Ivanković je vodio iransku reprezentaciju 2004. godine i odveo ju do trećeg mjesta u azijskom kupu, a uspješni su bili i u kvalifikacijama za SP 2006. godine.

Iranska vlada, piše Goal.com, tada je pokušala zamijeniti popularnog Tanca s domaćim trenerom prije samog turnira zbog čega je FIFA suspendirala Iranski nogometni savez zbog uplitanja politike.

Dok se iranski savez žalio što se Ivanković nije vratio u Iran posljednja dva mjeseca ugovora oko čega se još vodi proces na sportskom arbitražnom sudu, on je tada dobio žalbu oko neplaćenih bonusa od 400 tisuća eura.

Povratak na Net.hr