S NJIM NIKAD DOSADNO

BIVŠI FRANCUSKI PRVAK SUSPENDIRAO ‘LUĐAKA’: Čovjek koji je doveo Argentinu do olimpijskog zlata poslan na hlađenje

Francuski prvoligaš Lille odlučio se privremeno suspendirati slavnog argentinskog trenera Marcela Bielsu zbog loših rezultata, a istodobno su objavili da će momčad u “periodu tranzicije” voditi Luis Campos.

Bielsa (62), u nogometnom svijetu poznat pod nadimkom “El Loco” (Luđak), jedan je od najneobičnijih nogometnih trenera uopće, poznat po posve neuobičajenim metodama rada i odnosu prema suradnicima i medijima.

U Lille je Bielsa stigao u svibnju ove godine, ali unatoč potrošenih 60 milijuna eura za pojačanja, klub sa sjevera Francuske ima svega tri pobjede iz 13 utakmica i pretposljednji je na ljestvici. Bielsi je presudio poraz kod Amiensa (0-3) u ponedjeljak, a predsjednik Lillea Gerard Lopez za privremenog trenera je postavio svog savjetnika Camposa.

Bielsa je u karijeri vodio Argentinu (i doveo ju do olimpijskog zlata i finala turnira Copa America 2004.)  i Čile, Athletic Bilbao (finale Europske lige i Kupa kralja u sezoni 2011/12), Marseille i Lazio, u kojem je trener bio svega dva dana.

Povratak na Net.hr