NE POSUSTAJU

BIVŠI DINAMOVAC MORA IGRATI IAKO HARA KORONA: ‘Svijet je stao, a kod nas je sve normalno. Jedna stvar mi je čudna’

‘Praktički cijeli svijet je stao zbog pandemije koronavirusa, a kod nas je sve normalno’

Bez obzira na to što je svijet pogodila pandemija koronavirusa, u nekim se zemljama, također pogođenim ovom opakom bolesti, i dalje igra nogomet. Jedna od tih zemalja je Bjelorusija, a u tamošnjoj najjačoj ligi za Dinamo iz Minska, igra jedan Hrvat. Bivši igrač Dinama, Karlo Bručić, uredno igra prvenstvo s Minskom, iako je pandemija zahvatila i Bjelorusiju.

Hrvatski lijevi bek, odigrao je već dva kola u novoj sezoni i za SportKlub je objasnio što se tamo uistinu događa.

“Ne znam što bih rekao, vrlo je specifična situacija. Praktički cijeli svijet je stao zbog pandemije koronavirusa, a kod nas je sve normalno. Meni baš nije svejedno, jer vidim što se događa u cijelom svijetu i logično je da su se zaustavila sva sportska događanja. Kod nas nema panike, ljudi normalno žive i meni je to zaista čudno. Međutim, sa sportske strane sam sretan što nije sve stalo i što ovdje sve ide po planu”, rekao je Bručić.

Međutim, kaže kako mu je tamo lijepo i da se neće žaliti. “Nemam se na što žaliti. Jedino što je trenutno dosta hladno, ali ništa što se ne može izdržati”, rekao je hrvatski nogometaš.

Inače, u Bjelorusiji je 152 zaraženih, a za sada nemaju smrtnih slučajeva uzrokovanih koronom. Ono što bi posebno trebalo brinuti stanovnike te zemlje jest nonšalantno ponašanje njihova predsjednika, ili bolje reći diktatora, Alexandra Lukašenka, koji je svojim državljanima rekao da piju votku kako bi se obranili od virusa.

Povratak na Net.hr