Firenca u euforiji, Kalinić, Badelj i Rebić u derbiju kola dočekuju Romu

Loša vijest je za navijače Rome, pak, neigranje Edina Džeke koji je ozlijeđen

FOTO: AFP

Deveto kolo Serie A donosi nam veliku poslasticu, sraz prvoplasirane momčadi prvenstva Fiorentine Nikole Kalinića, Milana Badelja i Ante Rebića i drugoplasirane Rome.

Trener ‘Viola’ Paulo Sousa trenutno je najzanimljiviji strateg u Italiji. Četrdeset i petogodišnji Portugalac u lipnju ove godine preuzeo je klupu Fiorentine i odmah počeo raditi sjajne stvari.

Hrvatski reprezentativac glavni napadač domaćih

Viole su u prvih 8. kola Serie A ostvarile šest pobjeda uz dva poraza, pravi su hit prvenstva i na čelu su poretka talijanske lige. Posebno se pamti ona njihova rapsodija protiv Intera na San Siru (4-1), u utakmici u kojoj je briljirao Nikola Kalinić s tri gola, iznuđenim crvenim kartonom i jedanaestercom.

Firenca je u transu, dugo navijači Fiorentine nisu uživali u dobrim partijama svoje momčadi, a pečat dobrom nogometu Fiorentine ove sezone dao je i hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić. Bivši Hajdukovac je za svoj novi klub, u koji je ljetos prešao iz Dnjipra, ukupno do sad zabio 6 golova u svim natjecanjima. Upravo će Kalinić biti jedan od glavnih igrača Souse u svom pohodu rušenja Rome.

https://www.youtube.com/watch?v=L5FivYvq38k

Opasna Roma u lovu na prvu poziciju

No, ono što nije dobra vijest za Fiorentinu su dva uzastopna poraza koja su ipak malo poljujala samopouzdanje nogometašima Fiorentine. U prošlom kolu Serie A, Fiorentina je s 2:1 izgubila od Napolija u gostima, a u četvrtak su doživjeli hladan tuš u Firenci protiv Lecha iz Poznana u sklopu trećeg kola Europske lige.

“Igrali smo s jako sporim tempom jer je Lech igrao jako duboko s dvije veoma uske linije”, kazat će Sousa nakon iznenađujućeg poraza od pretposljednje momčadi poljskog prvenstva. Fiorentina neće smjeti igrati sporo protiv Rome ako misli do bodova. Romanisti su u 7. kolu odigrali jednu odličnu utakmicu na gostovanju protiv Palerma i slavili s 4:2, a u prošlom kolu su na svom Olimpicu svladali Empoli s 3:1. Ukupno imaju tri pobjede u nizu što im je vjetar u leđa uoči ovog sudara.

Poraz od Lecha kao velika opomena

Međutim, nogomet koji su prezentirali u 7. kolu na stadionu Renzo Barbera bio je zaista sjajan, brz, Rimljani su igrali uglavnom na kontranapade i to prokušano oružje upotrijebit će i u Firenci. Stoga, zadnja linija Fiorentine morat će itekako biti brza, jer bi im se u protivnom mogla dogoditi poljska sudbina.

Dobra vijest za trenera Rome Rudi Garcíju je odlična forma Miralema Pjanića i on će biti jedan od glavnih igrača Vučica u misiji osvajanja novih bodova, bodova vrijednih prve pozicije Serie A.

https://www.youtube.com/watch?v=sP-attDO-OY