BIŠĆAN BEZ UDARNOG DVOJCA NA NEUGODNO GOSTOVANJE U ŠKOTSKU: / Priliku će dobiti mladi Crnogorac

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Riječani su spremni za agresivnost Škota, što potvrđuju i riječi Tibora Halilovića, kojemu je upisana asistencija za pogodak Roberta Murića za 2:0 u smiraj prvog dvoboja

14.8.2019.
20:04
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke će u četvrtak u Aberdeenu protiv istoimenog domaćina pokušati obraniti dva pogotka prednosti (2-0) iz prve utakmice odigrane na Rujevici i tako se plasirati u doigravanje za grupnu fazu Europske lige.

"Rezultat je dosta povoljan za nas, ali svjesni smo da nas u Aberdeenu čeka drugačija utakmica. Oni će nas stisnuti i pokušati dati gol što prije. Moramo biti spremni se obraniti na početku i poslije odvesti utakmicu u našem smjeru", izjavio je stoper Riječana Roberto Punčec u srijedu uoči polaska za Aberdeen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč velikoj prednosti oprezan je i trener Igor Bišćan.

"Prednost se možda čini velikom, ali ne dopušta ti da prespavaš neki period utakmice, jer onda si gotov. Imamo iskustvo iz prve utakmice koje moramo iskoristiti. Bit će još intenzivnije, čvršće i brže. Velik je to test. Igrat ćemo u specifičnom ambijentu, ali vjerujem u igrače", rekao je strateg Rijeke koji u uzvratu neće na raspolaganju imati ozlijeđene Alexandera Gorgona i Ivana Tomečaka, što znači da će na desnom boku priliku dobiti Crnogorac Momčilo Raspopović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoti bez napadača

Bez problema nije ni domaći trener Derek McInnes koji neće moći računati na jednog od najboljih igrača, 22-godišnjeg engleskog napadača Sama Cosgrovea.

"Nažalost, ne možemo na njega računati. Iako nam je iznimno važan igrač, koga nema bez njega se mora. Nemamo na raspolaganju ni Craiga Brysona, no u prošlosti smo pokazali da se možemo nositi s ovakvim izazovima i bez ključnih igrača", izjavio je trener Aberdeena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoti su, poput Riječana u Velikoj Gorici, za vikend doživjeli poraz u domaćem prvenstvu na gostovanju kod St. Mirrena (1:0). Unatoč lošem rezultatu u tom dvoboju, kao i zaostatku koji će njegova momčad pokušati uhvatiti, McInness ne misli kako je pred Aberdeenom "nemoguća misija".

"Želimo da se ova utakmica dugo pamti i da se o njoj govori po dobrome. Ne mislim da je pred nama nemoguća zadaća. Poštujemo hrvatskog suparnika, njegovu momčadsku i pojedinačnu kvalitetu. Priznajemo im da su bili favoriti i prije prve utakmice, a pogotovo sada, ali priča još nije završena", poručio je Derek McInnes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani spremni za ofenzivu

No, Riječani su spremni za agresivnost Škota, što potvrđuju i riječi Tibora Halilovića, kojemu je upisana asistencija za pogodak Roberta Murića za 2:0 u smiraj prvog dvoboja.

"Aberdeen će napasti, vjerujem da će biti prilike da ugrozimo gol i iskoristimo njihovu ofenzivu i da se otvori prostor za našu igru. Pokazali smo u prvoj utakmici da se možemo i fizički nositi s njima, vjerujem da kada spustimo loptu na travnjak da će nam biti lakše igrati", Halilovićev je recept za prolaz u posljednje kolo kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica na stadionu Pittodrie u Aberdeenu započinje u 20,45 sati po srednjoeuropskom vremenu, a sudit će Austrijanac Harald Lechner. U slučaju povoljnog rezultata i plasmana Riječana u doigravanje, tamo će čekati boljeg iz dvoboja belgijskog Genta i ciparskog AEK-a iz Larnace. Prvi dvoboj na Cipru završio je 1:1, a utakmica u Gentu na rasporedu je u četvrtak, s početkom u 20.30 sati.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo