ZBOGOM NOGOMETU

BIO JE TALENTIRANI DRAGULJ, SAD JE U MIROVINI: Napadač kojeg je Mamić volio s 30 godina prekinuo karijeru

Iako je tek proslavio 30. rođendan nekoć talentirani dragulj hrvatskog nogometa, napadač kojem se predviđala velika karijera, ostavio se profesionalnog nogometa. Potvrdio je svoju odluku Ante Rukavina Sportskim novostima.

Njegova igračka eksplozija zapravo se nikada do kraja nije dogodila i tko zna kako bi izgledao njegov nogometni put da je te 2007. godine, kada se Šibeniku javio Lyon s ponudom od sedam milijuna eura, prihvatio uvjete francuskog velikana na pet godina suradnje. Odbio je Rukavina Francuze zbog dane riječi Hajduku, a time i milijun eura već u prvoj sezoni i dodatke u narednima.

Nije se dugo zadržao u Hajduku nakon kojeg je sreću tražio u Panathinaikosu da bi se najdulje potom zadržao u redovima zagrebačkog Dinama iz kojeg je i u posljednje dvije sezone išao na posudbe u Lokomotivu i danski Viborg.

“Istina je, neću više igrati nogomet. Za nogometnu igru moraš imati spremno tijelo, a moje više ne može izdržati napore koje traži profesionalni angažman. Zato sam odlučio završiti karijeru”, potvrdio je svoju odluku igrač iza kojeg je 238 profesionalnih utakmica i 53 pogotka i 27 asistencija u njima. I čitav niz ozljeda između.

Povratak na Net.hr