BIO JE PRED ODLASKOM, A SAD GA ZOVU 'MINI MODRIĆ': / Bivši hajdukovac postao je vođa francuskog velikana

Image
Foto: Profimedia

Iako je u Hajduku uglavnom igrao kao ofenzivni vezni, u Francuskoj je pokazao da može biti fleksibilan.

2.3.2020.
10:07
Profimedia
VOYO logo

Stadion Matmut Atlantique u Bordeauxu vidio je ove nedjelje malo nogometne čarolije. Igrala se dvadeseta minuta popodnevnog derbija Žirondinaca i Nice i lopta je nakon jedne propale akcije gostiju stigla do Tome Bašića.

Bivši veznjak Hajduka izgledao je kao NFL quarterback koji je vidio rupu u protivničkoj obrani. Četvorica igrača Nice htjela su ga zaustaviti, ali nisu mogla, a on je majstorski podvalio loptu između dvojice braniča i izbacio svog suigrača Nicolasa De Previllea u mrtvu šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vidio sam Nicolasa koji je utrčao iza protivničke obrambene linije i pronašao sam ga. Razočaran sam jer smo imali dosta prilika na utakmici, ali sam sretan jer igram i radim razliku na terenu u ovom trenutku“, rekao je nakon utakmice Bašić koji ove sezone, pogotovo u drugom dijelu, uživa u dosta velikoj minutaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odustao od posudbe

No nije oduvijek bilo tako. Bašić je po svom dolasku iz Hajduka u francusku ligu dobivao minute na kapaljku. Stigao je u ljeto 2018. godine iz Splita za oko tri i pol milijuna eura, a sigurni smo bili samo u jedno, a to je njegova sposobnost da odlično izvede prekide.

"Toma je shvatio da vjerujemo u njega i da mora prilagoditi svoje stavove. Umjesto da ode na posudbu ove zime, pristao se boriti i to je savršen primjer igrača koji je pokazao predanost kako bi igrao“, rekao je nakon jučerašnje utakmice sportski direktor Eduardo Marcia za L'Eqipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika koju nudi SofaScore kaže da je Bašić redovito među najboljim pojedincima u redovima Bordeauxa, a ne zabija čak ni toliko golova. Iako je prije svega kreativac čiji je zadatak pouzdano distribuirati loptu, Bašić je uglavnom dobar i u duelima, a nije laka prepreka u skoku sa svojih 189 centimetara visine.

Image
VATRENI OTVORENO O JOŠ NEVIĐENIM NAPADIMA I SKANDALU U NJEMAČKOJ: /

'Sve ovo je zbog idiota koji ne razumiju neke stvari i liječe komplekse'

Image
VATRENI OTVORENO O JOŠ NEVIĐENIM NAPADIMA I SKANDALU U NJEMAČKOJ: /

'Sve ovo je zbog idiota koji ne razumiju neke stvari i liječe komplekse'

Među najboljima

Iako je u Hajduku uglavnom igrao kao ofenzivni vezni, u Francuskoj je pokazao da može biti fleksibilan. Tako uglavnom igra u sredini terena, a nije mu strano ni puvući se na zadnjeg veznog pa onako „pirlovski“ započinjati napade svoje momčadi. Zbog toga ga neki navijači Bordeauxa već nazivaju „Mini-Modrić'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov je problem što Bordeaux igral loše. Od Žirondinaca se očekuje puno više od 12. mjesta na kojem se trenutno nalaze. Dobra vijest je da je francuska liga vrlo izjednačena te da im treba samo četiri boda do petog mjesta, a, ako se stvarno i izbore za Europu, moći će to zahvaliti Bašiću koji se polako nameće kao mozak ove momčadi.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo