Rusi bijesni: 'Bilić je uništio Lokomotiv'

Slaven Bilić je pred otkazom u Moskvi. Ukoliko u sljedeća dva kola ne osvoji četiri boda, ruski mediji pišu da će dobiti otkaz. Težak zadatak, jer igraju gradski derbi protiv CSKA, a zatim protiv odličnog Anžija.

Pet utakmica bez pobjede dovoljan su razlog za krizu u svakom klubu. Dovoljan i da se treneru ‘trese stolica’. Kao Slavenu Biliću u Moskvi. Njegova ruska avantura pala je na najniže grane. Bivši izbornik Vatrenih dobro je gurao i posljednjih tjedana – potonuo.

“Došao sam u Lokomotiv učiniti nešto više, ali ne mogu. Od prvog kola prvenstva susrećemo goleme probleme sa suđenjem. Način na koji je arbitar vodio ovu posljednju utakmicu, kao i drugi neke ranije, nije dostajan sporta. Takva arbitraža eliminira sav naše rad, sve ono što smo činili s naporom. Više ne mogu ignorirati odluke koje rješavaju utakmice na štetu moje momčadi”, počeo se žaliti Bilić, ali te priče ruski mediji nisu baš blagonaklono primili.

http://rutube.ru/embed/5959959

“Vapaj iz srca. Ništa novo, milijun puta smo to čuli. Ovaj lov na
vještice znači samo jedno – Slaven Bilić, veliki čovjek i kvalificirani stručnjak, koji unosi u rad stoposto angažmana, ne može shvatiti što se događa s njegovom ekipom. Zašto momčad visoke kvalitete, s velikim plaćama koje stižu na vrijeme, i čiji su uvjeti za rad idealni, usto ima snažan lobi u hodnicima moći koji ne zahtijeva ništa osim skupljanje bodova, loše igra nogomet? Izgledaju prazno i zastrašujuće poput bundeva nakon Noći vještica”, stoji na portalu sportbox.ru.

Lista Gazeta je ‘popljuvao’ Slavena:

“Bilić je uništio Lokomotiv”. Uz sugestiju nogometašima “Igrajte dečki, umjesto što se penjete šakama na suca”.

Kako piše Jutarnji list, moskovski nogometni kroničari kažu da će naredne dvije utakmice odlučivati o Bilićevoj sudbini. U nedjeju igraju s CSKA gradski derbi, potom je na rasporedu Anži. Ukoliko ne osvoji četiri boda, Olga Somorodskaja dat će mu otkaz…

Povratak na Net.hr