KAKAV OBRAT

BILIĆ POTPUNO OKRENUO PLOČU: ‘Duguje li nam Payet ispriku? Ne bih rekao, igrači se stalno sele’

Iako ga je žestoko kritizirao nakon što je odbio igrati za West Ham, trener Čekićara Slaven Bilić u utorak je bio prilično pomirljiv prema ‘odbjeglom’ Dimitriju Payetu.

Francuski reprezentativac u ponedjeljak je i službeno postao igrač Marseillea, kluba iz kojeg je u ljeto 2015. i došao u West Ham. Payet je priznao da se loše osjećao u Engleskoj i ove je zime na silu odlučio otići iz Londona. Kako bi to ostvario, napravio je krajnje nesportski potez i odbio igrati. Bilić ga je udaljio iz prve momčadi, a cijela mu je priča jako teško pala.

NAPOKON SE OGLASIO ‘IZDAJNIK’: ‘Bilić ima svoje mišljenje, ali ja se nikome ne moram opravdavati’

PRLJAVE TAJNE IZAŠLE NA VIDJELO: ‘Ni Bilić ga više nije želio vidjeti u svlačionici’

‘Bio je briljantan’

“Ljutit sam i iznevjeren što želi napustiti West Ham. On je naš je najbolji igrač i zbog toga smo mu dali novi ugovor. Sve smo mu dali i uvijek smo bili uz njega”, pričao je Bilić prije nekoliko dana.

Strasti su se u međuvremenu primirile, Payet je otišao iz West Hama, a hrvatski stručnjak je povukao ‘ručnu kočnicu’.

“Duguje li nam Payet ispriku? Ne, ne bih rekao. Igrači se stalno sele i ne bih išao toliko daleko da govorim što bi Payet trebao ili ne bi trebao reći. Otišao je, vratio se kući, to je bila njegova želja, a ja neću zaboraviti koliko je bio dobar ovdje. Bio je briljantan. Sretan sam i ponosan što sam mu sa svojim suradnicima pomogao da postigne sve što je postigao. Njegov je uspjeh bio sjajna priča za West Ham, za Premier ligu i za Francusku. Neću to zaboraviti samo zato što je otišao”, naglasio je Bilić na konferenciji za novinare.

‘Morao sam zaštititi momčad’

“Želim mu zahvaliti na svemu što je napravio za nas, bio je briljantan prošle sezone. I mi zajedno s njim. No, sada je ta priča gotova i želim mu sve najbolje u Marseilleu”, dodao je bivši hrvatski izbornik.

O svojoj ranijoj izjavi u kojoj je oštro kritizirao Payeta istaknuo je:

“Rekao sam što sam rekao i to je bilo dovoljno. Bio je to jedini način na koji sam trebao reagirati kako bih zaštitio momčad.”

 

Povratak na Net.hr