CRVENI ILI DVA ŽUTA?

BILIĆ FRUSTRIRAN ZBOG NELOGIČNOG PRAVILA: ‘Ne razumijem zašto je to tako’

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić, trener nogometaša West Hama, izrazio je frustraciju zbog pravila koje mu onemogućuje da se žali na kontroverzno isključenje Aarona Cresswella u subotnjoj utakmici protiv Crystal Palacea.

Bilićeva je momčad uspjela doći do tek druge ovosezonske pobjede u Premier ligi (1-0), ali joj je put do trijumfa bio znatno otežan od 75. minute kada je isključen Cresswell. Lijevi bek Čekićara je dobio dva žuta kartona unutar samo pola minute, a oba su, u najmanju ruku, sporna.

BILIĆ UNATOČ POBJEDI LJUTIT NA SUCA: ‘To nikada nije karton. Nikada!’

‘Bio je jedanaesterac za nas’

Prvi je dobio zbog simuliranja iako je dojam da je prekršaj na njemu u kaznenom prostoru doista postojao. Drugi je put opomenut zbog neoprezono, ali i ne osobito oštrog starta na Wilfriedu Zahi. Iako je West Ham vjerojatno oštećen, nema pravo na žalbu jer pravila Engleskog nogometnog saveza (FA) dozvoljavaju žalbu samo u slučaju izravnog crvenog kartona.

“Ne razumijem zašto se može žaliti na crveni karton, a ne na dva žuta. U prvom slučaju je bio jedanaesterac za nas, a drugi žuti je jednostavno bio pogrešno dosuđen. Srećom, pobijedili smo, pa nema ljutnje”, prenosi Bilićeve riječi London Evening Standard.

Cresswell će zbog crvenog kartona propustiti utakmicu protiv Sunderlanda predstojeće subote.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr