OŠTRA REAKCIJA

U SPLITU BIJESNI I NA PREMIJERA PLENKOVIĆA: ‘HNS uz njegovu podršku nastavlja iživljavanje na navijačima Hajduka’

S puno ogorčenja su pripadnici navijačke skupine Torcida reagirali na kaznu koju je Hajduku izrekao disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić.

Zbog opetovanog korištenja pirotehničkih sredstava i uvredljivih povika Hajduk je kažnjen odigravanjem prve sljedeće prvenstvene ili kup utakmice bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Poljudu i novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna. Vrlo brzo je stigla burna reakcija iz Torcide koja ovo smatra još jednim napadom na voljeni im klub.

SPLIĆANIMA SE OSTVARILA NOĆNA MORA: Hajduk drakonski kažnjen zbog baklji i vrijeđanja Mamića

‘Neće nas zaustaviti’

“U borbi protiv ovakvog Hrvatskog nogometnog saveza i u slanju poruka i skandiranju s navijačkih tribina nije nas zaustavio ni Krešimir Vlajčević, pa neće ni Saša Pavličić-Bekić. Nećemo odustati od naše borbe, niti ćemo se mijenjati dok su odnosi u hrvatskom nogometu ovakvi kao danas. Očito je kako ni sadašnja hrvatska vlada na čelu s premijerom ne zna ili ne želi jednu udrugu građana prisiliti da poštuje Zakon o sportu”, prenosi Dalmatinski portal izjavu Torcidina glasnogovornika Damira Gruića.

“Naravno da sada ta udruga građana, ohrabrena podrškom hrvatske vlade i premijera, nastavlja iživljavanje nad navijačima Hajduka i provocira daljnje stanje kaosa. Netko u HNS-u želi da na idućem derbiju Torcida bude na zapadnoj tribini Poljuda  pa da se uz delegiranje suca po zadatku stvore svi preduvjeti da još jednom prikažu ovaj grad, ovaj klub i ove navijače kao jedini problem u hrvatskom nogometu”, dodao je Gruić.

Povratak na Net.hr