NASTAVAK PREPUCAVANJA

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Beusan odgovorio na oštar verbalni napad Marićeva odvjetnika

Sudački stručnjak Mateo Beusan odgovorio je u HTV-ovoj emisiji Stadion na napade Vladimira Gredelja, odvjetnika nedavno pretučenog suca Brune Marića.

Nakon što je Marić brutalno pretučen u Stobreču Beusan je istaknuo žaljenje zbog tog događaja, ali i progovorio o nekim nelogičnostima.

‘Samodopadni egocentrik’

“Ovo što se dogodilo Mariću ne mogu odobriti nikako, ni kao čovjek, ni kao sudac, ali neke stvari mi ipak nisu jasne. Prvo, ide na sud u Split s odvjetnikom i odluči ručati u restoranu. Pa što dolijevati ulje na vatru i izabrati Stobreč? Netko će spomenuti slobodu kretanja, ali ne treba sebi stvarati probleme. Drugo, što će mu pištolj kad ide u Split? Znači da se boji nečega”, izjavio je Beusan i izazvao oštru reakciju Gredelja.

‘OKO SOKOLOVO’ U ČUDU: Što će Mariću pištolj kad ide u Split?

ŽESTOKO NAGAZIO NA OKO SOKOLOVO: ‘On je mali čovjek koji je uništavao karijere svojih kolega’

On je u intervjuu za Sportske novosti rekao, među ostalim, da je “Beusan samodopadni egocentrik koji je svoju karijeru navodnog stručnjaka izgradio uništavajući karijere svojih kolega”. Oko sokolovo nije mu ostalo dužno.

‘Ispravljali su mu ocjene’

“Svi nogometni suci su javne osobe, pa tako i Bruno Marić, tako da su podložni kritikama i procjenama svojih odluka, procjenama svoje kvalitete. U posljednjih nekoliko suđenja Hajduku Bruno Marić bio je pod paskom Sudačke komisije i IO-a HNS-a i podvrgnut kritikama svih medija. Dolazilo je čak i do korekcija ocjena, to je činjenično stanje. Jasno je da je to razlog da je vodstvo Hajduka nezadovoljno njegovim suđenjem. Jasno da je to povuklo za sobom mnogo navijača, ali nikome ne možemo odobriti ovo što se dogodilo u Stobreču”, rekao je Beusan i zaključio:

“Možda je riječ o skretanju teme s osnovne stvari, a to je kvaliteta suđenja utakmica.”

 

Povratak na Net.hr