Belgijci već slave: Ovakve Hrvatske se ne treba bojati!

Belgijski list De Standard vjerojatno je bar malo pomogao njihovom izborniku Marcu Wilmotsu iscrpnom analizom utakmice Hrvatske i Makedonije. U uvodu teksta tvrde kako je Hrvatska pobijedila ”tvrdoglavu” Makedoniju s minimalnom razlikom, no kako Štimčevi odabranici nisu ostavili osobit dojam.

Spominju i kako je na Maksimiru došao ”Modrićem zaluđeni” Mourinho, a upravo našeg veznjaka treba zaustaviti sljedeći utorak u Bruxellesu.

Neutralizirati Modrića

”Hrvatska ne postoji bez Mourinhovog ljubimca. Ako njega neutralizirate, Hrvatska ne igra jer 75 posto napada ide preko njega. No, najveća hrvatska zvijeda još nije u top formi što je dobra vijest za nas. Protiv Makedonije dosta je griješio, ali svejedno je bio među najboljima na travnjaku”.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xtdzxs_wales-0-2-belgium_sport

Spriječiti Srnu, Perišića i Mandžukića

”Nakon bolnog poraza 2:4 od Švicarske, Igor Štimac protiv Makedonije odlučio se za 4-51 formaciju. Napadač Bayerna Mario Mandžukić bio je opasan kao i na Euru, a potporu mu je činio Eduardo, No Brazilac se nije često uspio dočepati lopte. Ispočetka su nekoliko pristojnih centaršuteva uputili Darijo Srna i Ivan Perišić, no kad se njih zaustavi Eduardo je nemoćan.

Iskoristiti Srnine odlaske naprijed

”Dok lijevu stranu čuvaju Perišić i Strinić, Srna je sam na desnoj i tu ima prostora koji se da iskoristiti. Makedonac Tričkovski često je iskorištavao Srnine odlaske u napad, a sigurno će ih biti i u Bruxellesu.

Pripaziti na klupu

”Kada je Mandžukić istrošen u obrani, Igor Štimac može računati na snagu s klupe u obliku Nikice Jelaviča ili Ivice Olića. Jučer je izabrao Jelavića i pogodio.”

Iskoristiti spore Ćorluku i Šimunića

”Hrvatski obrambeni dvojac posebno je velik i jak, no nije brz i agilan. Oni su tornjevi, ali jako spori tornjevi. Osim toga, Ćorluka se ozlijedio i napustio igru pa možda neće biti spreman čuvati Hazarda.”

Povratak na Net.hr