BBC objavio: / Hrvatski navijači pod istragom FIFA-e!

Poznata britanska TV kuća BBC javlja kako su hrvatski, meksički i ruski navijači pod istragom FIFA-e zbog rasizma i diskriminacije.

19.6.2014.
15:00
VOYO logo

Prema navodima BBC-ja, postoje izvještaji o tome da su hrvatski navijači na tribinama u Brazilu razvili antisemitističke transparente i zastave, a u ovom slučaju sumnja se da je riječ o zastavi s ustaškim grbom, odnosno prvim bijelim početnim poljem.

Navodno je u igri i zloglasni poklič "za dom, spremni", zbog kojeg je, podsjećamo, hrvatski nogometaš Joe Šimunić zaradio kaznu od 10 utakmica suspenzije i propustio Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski mediji javljaju kako je izvještaj potpisao FARE, a da će FIFA Meksikancima i Brazilcima ovoga puta ipak progledati kroz prste. S druge strane, piše ruska Lenta, hrvatski i ruski navijači poznati su po rasizmu i diskriminaciji, tako da FIFA neće imati milosti jer 'se njih samo čeka'.

//www.youtube.com/embed/sQb3sNLAqAo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da se navedeno pokaže istinitim, u nekim drastičnijim situacijama Hrvatska bi mogla biti kažnjena utakmicom pred praznim tribinama, oduzimanjem bodova i izbacivanjem s natjecanja. U "light" varijanti, HNS bi mogao ostati lakši za nekoliko stotina tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo