VIDEO: / Bayernu bod u derbiju, Mandžo se nije iskazao

U velikom derbiju Bundeslige nogometaši Bayerna i dortmundske Borussije su podijelili bodove na Allianz Areni. Sa 1:1 je završio taj ogled 15. kola.

1.12.2012.
20:59
VOYO logo

Treba se prisjetiti posljednje dvije sezone kada je Borussiaa postajala prvak i kada je u sva četiri prvenstvena ogleda bacala bavarskog giganta na koljena. U Dortmundu je bilo 1:0 i 2:0 za Borussiju, a u Münchenu 3:1 i 1:0 za Dortmunđane. Iz te perspektive je ovakav rezultat uspjeh za Bayern, no s obzirom na dominaciju koju Bayern pokazuje ove sezone ovo je ipak blago razočarenje za Heynckesovu momčad.

No, treba reći da je Bayern više zaslužio sva tri boda jer je kompletno gledano ipak imao izrazitije i bolje prilike. Počelo je vatreno, s nekoliko prilika na obje strane, no brzo je utakmica utonula u laganiji ritam sve do kraja prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Cih6y4rQ6AOupnSb
szólj hozzá: Bayern Munich 1-1 Borussia Dortmund

Rasplamsalo se opet u nastavku, a Bayern je poveo u 67. minuti. Müller je asistirao Toniju Kroosu, ovaj se oslobodio dvojice čuvara, te je s vrha šesnaesterca, lijevom nogom, pogodio suprotni kut gostujućih vratiju. Za Kroosa je to bio šesti prvenstveni pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izjednačenje se nije dugo čekalo, pa je tako u 74. minuti odlično reagirao Mario Götze. Nakon kornera se lopta odbila do Götzea, na desetak metara, a on je loptu sjajno provukao kroz šumu nogu za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izjednačenja je Bayern pokazao daleko veći žar za osvajanje sva tri boda, pa su tako odlične prilike u posljednjih sedam minuta propustili Müller i Kroos. Mario Mandžukićje počeo utakmicu za Bayern, te je igrao do 86. minute kada ga je zamijenio Gomez. Našao se tijekom drugog dijela u dvije solidne prilike, ali je ostao bez pogotka. Na drugoj je strani Ivan Perišić dobio daleko manje vremena za dokazivanje, ušao je u igru u 73. minuti. Razlika od 11 bodova je tako ostala između ova dva kluba (Bayern je prvi, a Borussija treća), a bila je ovo tek treća utakmica u sezoni za Bayern bez pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo