VIDEO: / Kakva osveta! Mandžo i društvo u transu

Grandiozna utakmica UEFA-inog Superkupa između Bayerna i osvajača Europske lige Chelseaja, bila je zaista za pamćenje.

30.8.2013.
17:57
VOYO logo

Pobijedio je aktualni europski prvak 7-6 (2-2, 1-1) nakon jedanaesteraca. Chelsea i povratnik na tamošnju trenersku klupu Jose Mourinho su ostali bez ovog trofeja u 121. minuti. Naime, tada je Javi Martinez izjednačio na 2:2 i omogućio Bavarcima penale gdje su ovom prilikom bili sretniji. Podsjetimo da je Chelsea prije dvije sezone na isti način, putem penala, slavio usred Münchena, u tadašnjem finalu Lige prvaka.

Ovo je, inače, bilo po prvi puta u povijesti Superkupa da su jedanaesterci odlučivali o pobjedniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragičarem se pokazao Romelu Lukaku kojem je Manuel Neuer obranio penal. Prije njega su točni i uspješno bili svi izvođači: Alaba, Kroos, Lahm, Ribery i Shaqiri s jedne strane, te Luiz, Oscar, Lampard i Cole s druge strane.

Mario Mandžukić je odigrao svih 120 minuta. U prvih 45 minuta je bio odličan, sjajno je s Riberyjem predvodio napade Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/BRHWe3mzpMU

Bayern je kompletno gledano bio bolja momčad, pogotovo u drugom produžetku kada se praktički nije izlazilo iz šesnaesterca londonske momčadi. Tada je čuda među vratnicama izvodio Petr Čech koji je obranio i Riberyjev slobodni udarac, pa pokušaj glavom Mandžukića i još nekoliko sjajnih šansi Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, nije to bila samo reakcija na Chelseajevo vodstvo 2:1, već je londonska momčad od 85. minute igrala s igračem manje zbog crvenog kartona Ramiresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Chelsea je gledajući prave šanse bio možda čak i bolji, te je mogao dobiti i utakmicu unutar 90 minuta. Naime, u drugom je dijelu Oscar katastrofalno reagira i slabo pucao sa sedam-osam metara. Sjajnu je šansu imao i Luiz.

Poveo je Chelsea sjajnim pogotkom Fernanda Torresa u 8. minuti kada je Hazard izbacio na stranu Schürrlea, a ovaj je asistirao Torresu koji je loptu gromovito pospremio pod gredu. Lijep je bio i izjednačujući pogodak Francka Riberyja koji je odapeo s 20-ak metara, ali i vodeći gol Chelseaja za 2:1 kada je Eden Hazard neometan prošao Bayernovim šesnaestercem i pronašao put do mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je na kraju imao nešto više sreće, sretno je i došao do penala, te tako osjetio mali dio "osvete" zbog spomenutog poraza od Chelseaja u finalu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/77glNouTdAY

http://realtime.sportinti.me/cmd/loader?match_code=dee5686-3468-4915-ee9c-f9279c7a2385&style=classic&width=435&height=755

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo