BAYERN RADI PROTIV HRVATSKE: 'Mi tu ne možemo baš ništa'

Hrvatski nogometni savez (HNS) odlučio je ući u borbu s Nijemcima za 15-godišnju nadu Bayerna Tonija Trogrančića. Riječ je o dječaku hrvatskog porijekla rođenom u Njemačkoj kojeg u budućnosti u svojoj reprezentaciji vide obje zemlje.

Trogrančić je došao u središte pažnje prije nekoliko dana kada ga je trener Bayerna Pep Guardiola nakratko priključio treningu prve momčadi. Stručnjaci ovom tinejdžeru predviđaju veliku karijeru, pa i ne čudi da ga žele vrbovati u zemlji aktualnih svjetskih prvaka.
Trogrančić je dosad ubilježio nekoliko nastupa za hrvatsku U-14 reprezentaciju, ali to ne znači ništa kad su u pitanju seniorske vode. Zato su u HNS-u odlučili krenuti u akciju, što je u razgovoru za Goal.com potvrdio direktor hrvatskih reprezentacija Romeo Jozak. Daleko je, međutim, ovo pitanje od rješenja, a u cijelu se priču uključio i Bayern.

“Da, to nam je veliki problem, Bayern nam stvara određene poteškoće. Primjerice, oni žele Tonija puštati na okupljanja u njemačku reprezentaciju, ali ne žele na okupljanje naših mladih selekcija. A to im je prema FIFA-inim i UEFA-inim pravilima dopušteno. Mi tu ne možemo baš ništa”, požalio se Jozak koji idući tjedan putuje u München, a planira povesti i izbornika Niku Kovača, bivšeg igrača Bayerna.

“Napravit ćemo sve u našoj moći da Tonija zadržimo u Hrvatskoj. No, to neće biti lako”, priznao je na kraju Jozak.

Povratak na Net.hr