Basel potvrdio novi naslov prvaka, Ajax već slavi!

Pet kola prija kraja natjecanja u švicarskom prvenstvu, nogometaši Basela su domaćom 3:1 pobjedom protiv Lausanne stigli do 15. ukupno, te trećeg u nizu naslova državnog prvaka.

29.4.2012.
21:27
VOYO logo

Basel se u 31. kolu lako obračunao s gostima iz Lausanne pogocima Strellera (8), Alexandera Freija (64) te Zoua Daogarija (90) pa su nogometaši trenera Heika Vogela mogli proslaviti prvi niz od tri uzastopna naslova prvaka u klupskoj povijesti.

Basel, koji je ove sezone izborio prolazak u drugu fazu najtecanja u Ligi prvaka, ima nedostižnih 15 bodova više od drugoplasiranog Luzerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također će 16. svibnja upravo protiv Luzerna Basel u finalu nacionalnog kupa imati priliku doći do dvostruke krune.

Dva kola prije kraja nizozemskog prvenstva Ajax je pobjedom kod Twentea 2:1 zadržao šest bodova viška ispred Feyenoorda koji bi uz poraze Kopljanika pobjedama morao nadoknaditi minus od 26 golova u razlici pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri sada vodeće momčadi ostvarile su pobjede u 32. kolu Eredivisie, a tri boda koja je Ajax osvojio na neugodnom gostovanju kod Twentea praktički su potvrda obrane naslova za momčad Franka De Boera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavio je sastav iz Amsterdama pogocima Janssena iz jedanaesterca u 30., te Van der Wiela u 78. minuti, doj je kratkotrajno izjednačenje domaćima donio Fer u 72. minuti.

Kako bi ostao u utrci za naslovom prvaka, nadajući se kiksu Ajaxa, Feyenoordu je trebala domaća pobjeda u derbiju protiv AZ Alkmaara. Na svom su terenu u tom naumu i uspjeli slavivši s 1:0 golom Bakkala u 53. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo