TEŽAK PORAZ

BARCELONIN KRIVAC: ‘Žao mi je, kriv sam, ali ne namjeravam mijenjati svoj stil igre’

Sasvim neočekivano, nogometaši Barcelone posrnuli su na gostovanju kod Celte iz Viga gdje su domaćinu koji ih je svladao 4-3 ostavili bodove. Riječ je o utakmici sedmog kola španjolskog prvenstva koju je svojom pogreškom obilježio i Barcelonin vratar Marc-Andre ter Stegen.

Ispričao se njemački golman za svoju pogrešku, ali odmah i dodao da svoj stil igre ne namjerava mijenjati zbog jednog kiksa. Tri pogotka primila je Barcelona u razmaku od 22. do 33. minute ogleda, potom nanizala dva za smanjenje vodstva, a onda se ukazao Ter Stegen i neodlučnošću dozvolio domaćinu da dohvatiti prednost koju prvak više nije uspio stići.

“Pogriješio sam i žao mi je, da nisam tako postupio mogli smo pobijediti. Unatoč tome što se dogodilo, nemam namjere mijenjati svoju igru. Dogodilo se jednom. No, pogreška je moja”, kazao je Ter Stegen uz dodatak:

“Bili smo u prilici da slavimo i ovaj nam poraz teško pada. Moramo nastaviti, podići se i krenuti dalje. Trebamo naporno raditi i nastaviti ići istim putem.”

Spomenuto Ter Stegenu ne zamjera trener momčadi Luis Enrique. Barem ne u javnom obraćanju u kojem je prst krivice usmjerio prema sebi.

“Nismo osvojili loptu niti u jednom dvoboju, nismo napadali prostor, nismo se dobro postavljali, nismo kontrolirali igru, niti se dobro kretali. Utakmica me nije iznenadila, ali je jasno da nas je četvrti pogodak ‘ubio’. Trećeg smo si sami pospremili u mrežu, a o četvrtom da ne pričam”, rekao je Enrique, no nije želio dići ruku na svog čuvara mreže:

TOTALNI POTOP BARCELONE U VIGU: Prvaci primili čak tri gola u 11 minuta, Ter Stegen napravio neviđenu glupost

“Barcelonin vratar mora riskirati. Ne namjeravam procjenjivati individualne pogreške, no golman je naš ključni igrač. Lako je sada kritizirati i govoriti da bi oni trebali igrati s manje rizika, no s pogledom unatrag sve je lako. Najodgovorniji za poraz sam ja. Svi pobjeđujemo i svi gubimo zajedno, ali u slučaju poraza ja sam prvi krivac i prvi koji se mora popraviti. Rotacije su moja odgovornost, dakle ja sam taj koji preuzima odgovornost. Sezona je tek počela, možemo samo bolje od ovoga.”

Povratak na Net.hr