BARCELONA U SOKU / Barca seli u drugu ligu zbog velike prijevare i Real Madrida?

Prema pisanju pojedinih spanjolskih medija, tuzitelj Jose Perals i istrazni sudac Pablo Ruz traziti ce za Barcelonu zabranu igranja u Primeri jednu ili dvije sezone.

16.3.2015.
15:03
VOYO logo

Prije mjesec dana, istrazni sudac Pablo Ruz je podignuo optuznicu protiv nogometnog kluba Barcelona zbog navodne porezne prijevare prilikom transfera Neymara, koji je 2013. godine stigao iz Santosa za, navodno, 57,1 milijun eura. Sad su se pojavili neki novi momenti, ozbiljni s temeljima, ako cemo vjerovati pisanju pojedinih spanjolskih medija.

Tuzitelj Jose Perals i spomenuti Ruz traziti ce za aktualnog predsjednika BarceJosepa Bartolomeua, te bivseg celnog covjeka Sandra Rosella, duge zatvorske kazne, a za Barcelonu zabranu igranja u Primeri na jednu ili dvije sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom joj nece braniti da igra u Ligi prvaka. Zbog ove informacije, citava Katalonija je u soku. Takoder, Ruz tereti visestrukog prvaka Spanjolske i Europe da su osmislili citav plan kako bi sakrili stvarnu cijenu Neymara. Istrazni sudac istice kako je Neymar kostao 83,3 milijuna eura, dok je Barca prikazala 57,1 milijun. Znaci, matematika je vrlo jednostavna. Ako cemo vjerovati navodima tuziteljstva, nogometni gigant je ostetio drzavni proracun za 13 milijuna eura poreza. I to, prema tuziteljstvu, mora skupo platiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruz je navodno najvise zapeo za Rosella, koji je podnio ostavku bas zbog ovog skandala, a nakon njega na red je dosao Bartomeu. Bartomeu je od njega preuzeo klub u sijecnju 2014. godine, a vec je objavio nove izbore kada tekuca sezona zavrsi. Po tome ispada kao da se i sam sprema na kaznu, odnosno, na proces koji, za njega, nece biti nimalo lagan u svojstvu dokazivanja svoje neduznosti.

A kako su se prema ovome postavili spanjolski mediji? Vrlo razlicito, rekli bi smo. Primjerice, katalonski sportski dnevni list Mundo Deportivo jako je kritican prema slucaju, a samim time i prema drzavnom odvjetnistvu, jer u svom pisanju dosta naginju na stranu Barcelone. Novinari Munda, pak, to slikovito opisuju, navodeci kako su u proslosti na divljem zapadu barem prije culi optuznicu nego sto im je stavljena omca, dok je ocito, tvrde oni, Barcelona vec proglasena krivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez sudenja. Vodeci se za onom da je Barca ta koja mora dokazati svoju nevinost, a ne drzavno tuziteljstvo njihovu krivnju. Tesko je uopce povjerovati kako bi Barcelona mogla biti izbacena iz Primere. Iz razloga, sto je to prevelika tvornica novca za Kataloniju i citavu Spanjolsku, tu su sponzori i ostali popratni financijski izvori. Barcelona ima i veliki ugled u sportskom svijetu te je, uz Real, najprepoznatljiviji spanjolski sportski brend.

No, pitanje je koliko ce platiti? Klub itekako moze biti sretan ako se izvuce s novcanom kaznom. Koja ce biti itekako paprena, mozda i povijesna za spanjolski nogomet. U Kataloniji su, stoga, zgrozeni planom drzavnog tuziteljstva, a u toj panicnoj situaciji za sve ljubitelje Barce, pukla je i prica kako su Realovci ti koji su kumovali ovom slucaju, i prijavili Barcelonu spanjolskim vlastima. Naime, Real je jos prije ozbiljno bacio oko na Neymara te ga je htio dovesti u svoje redove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Santos je, tada, za njega trazio ogromnih 150 milijuna eura, sto celni covjek Kraljeva Florentino Perez nije htio prihvatiti. Kasnije je Neymar otisao u Barcu za puno manji iznos, i time dobrano 'lupio' samar Madridanima. Sad, teorija zavjere ili istina, vrijeme ce pokazati. A kada tome dodamo i politicku situaciju u kojoj se Katalonci zele odcijepiti od Spanjolske, i kluba koji je apsolutni simbol Katalonije, dolazimo do apsolutnog ludila koji je ovaj slucaj izazvao.

Kako bilo, na potezu je Ruiz koji ima jos sedam dana da sudu isprezentira svoj slucaj, i navede tocnu optuznicu po svim tockama i stavkama zakona. Na potezu je sada sud koji analizira ovaj slucaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo