ČVRSTI U ODLUCI

BARCELONA NEĆE ODUSTATI OD SUPERLIGE: Slavni katalonski klub objavio jasnu poruku navijačima i ostalim klubovima

Barcelona je u službenom priopćenju objavila kako ne misli odustati od formiranja Superlige te pozvala svoje navijače na strpljenje

Superliga, natecanje najmoćnijih klubova je osnovano u nedjelju, a samo 48 sati kasnije projekt je propao, jer ga je napustilo šest klubova iz engleske Premijer lige (Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal i Tottenham), a u srijedu su se za njima poveli Atletico Madrid, Inter i AC Milan.

U projektu Superlige su ostala još samo tri kluba – Real Madrid, Barcelona i Juventus, a Barcelona je u službenom priopćenju objavila kako ne misli odustati od formiranja Superlige.

“Superliga je formirana da bi se poboljšala kvaliteta proizvoda koji nudimo ljubiteljima nogometa. Donijeli smo tu odluku na bazi vjerovanja da bi bila povijesna pogreška propustiti takvu priliku. Nakon što smo čuli reakciju javnosti na osnivanje ovog natjecanja, odlučili smo da nam treba malo više dubinske analize kako bismo razmislili o izlasku. Za to trebamo vremena da ne donesemo odluku na brzinu. Od naših navijača tražimo strpljenje i razumijevanje“, piše, između ostalog, u priopćenju kluba.

Oglasio se i predsjednik

Predsjednik Reala i Superlige u četvrtak je u intervjuu rekao kako to natjecanje nije propalo, već da je samo “na čekanju”, a sada se o toj temi oglasio i novoizabrani čelnik drugog španjolskog velikana, Barcelone, Joan Laporta.

“Superliga je neophodna. Veliki klubovi ulažu veliki novac, plaće nogometaša su ogromne, to se sve mora uzeti u obzir. To bi trebalo biti atraktivno natjecanje, ali koje će se temeljiti na sportskim uspjesima. Otvoreni smo za razgovor s UEFA-om, i neki klubovi su pod pritiskom, ali projekt Superlige je i dalje tu”, poručio  je Laporta za španjolske medije.

“Nama je najvažnija obrana naših interesa, o svemu će krajem svibnja odlučiti članovi kluba”, poručio je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr