Težak udarac: Barcelona sljedeće dvije godine ne smije kupovati igrače!

Svjetska nogometna organizacija (FIFA) u srijedu je potvrdila kaznu izrečenu Barceloni, prema kojoj Katalonci do 2016. godine neće smjeti dovesti niti jednoj jedinog novog igrača.

20.8.2014.
15:54
VOYO logo

FIFA je Barceloni kaznu izrekla još u travnju ove godine zbog kršenja brojnih FIFA-inih propisa vezanih za transfere maloljetnih igrača, no Katalonci su se na tu odluku žalili i u međuvremenu nesmetano dovodili pojačanja.

Tako su na Nou Campu prije dva dana predstavljeni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, Urugvajac Luis Suarez, Čileanac Claudio Bravo, Francuz Jeremy Mathieu, Nijemac Marc-Andre ter Stegen i Belgijac Thomas Vermaelen. No, ta se praksa neće ponoviti i u 2015., s obzirom na to da se FIFA-ina zabrana odnosi na dva prijelazna roka, zimski i ljetni u sljedećoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Barcelona će na FIFA-in račun morati uplatiti 450.000 švicarskih franaka te u 90 dana regulirati nepravilnosti vezane za transfere maloljetnih igrača.

Uz Barcelonu, FIFA je kaznila i Španjolski nogometni savez sa 500.000 švicarskih franaka. Španjolskom nogometnom savezu dan je period od jedne godine, unutar kojeg mora regulirati i uskladiti pravilnike o dovođenju inozemnih maloljetnih igrača u španjolske klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo