Težak udarac: Barcelona sljedeće dvije godine ne smije kupovati igrače!

Svjetska nogometna organizacija (FIFA) u srijedu je potvrdila kaznu izrečenu Barceloni, prema kojoj Katalonci do 2016. godine neće smjeti dovesti niti jednoj jedinog novog igrača.

FIFA je Barceloni kaznu izrekla još u travnju ove godine zbog kršenja brojnih FIFA-inih propisa vezanih za transfere maloljetnih igrača, no Katalonci su se na tu odluku žalili i u međuvremenu nesmetano dovodili pojačanja.

Tako su na Nou Campu prije dva dana predstavljeni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, Urugvajac Luis Suarez, Čileanac Claudio Bravo, Francuz Jeremy Mathieu, Nijemac Marc-Andre ter Stegen i Belgijac Thomas Vermaelen. No, ta se praksa neće ponoviti i u 2015., s obzirom na to da se FIFA-ina zabrana odnosi na dva prijelazna roka, zimski i ljetni u sljedećoj godini.

Osim toga, Barcelona će na FIFA-in račun morati uplatiti 450.000 švicarskih franaka te u 90 dana regulirati nepravilnosti vezane za transfere maloljetnih igrača.

Uz Barcelonu, FIFA je kaznila i Španjolski nogometni savez sa 500.000 švicarskih franaka. Španjolskom nogometnom savezu dan je period od jedne godine, unutar kojeg mora regulirati i uskladiti pravilnike o dovođenju inozemnih maloljetnih igrača u španjolske klubove.

Povratak na Net.hr