Balakov otkrio kako će nadmudriti Engleze!

Krasimir Balakov uoči gostovanja Stokea na Poljudu našao se u problemima jer ne može računati na Vejića i Inohu, pa će minimalni zaostatak pokušati nadoknaditi varijantom formacije pet plus pet

3.8.2011.
18:56
VOYO logo

Trener Bilih shvatio je da je vrag odnio šalu i složio je koncepciju po kojoj će Hajduk protiv Stokea napasti od prve minute.

"Moramo preuzeti rizik, biti puni optimizma, jer samo tako možemo dalje. Igrači su ljutiti zbog slabe igre u Zadru, to je dobro, a svjesni su koliko nam znači ova utakmica i ne sumnjam da će se boriti do posljednjeg trenutka. Bit ćemo ofenzivni i vjerujem da ćemo na kraju slaviti svoj prolazak dalje" rekao je Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamislio je nekakvu varijantu pet plus pet, u zadnjoj liniji bit će Maloča, Miličević, Andrić i Lima, ispred njih Brkljača, a prema naprijed igrat će Tomasov, Vuković, Trebotić, Anas Sharbini i Vukušić.

"Vejić i Inoha osjećaju zatezanje u mišiću, a ovu utakmicu moraju igrati samo spremni. Maloča će pomagati u skoku, Andrić je u zadnjoj liniji, jer nemam nekih drugih rješenja. U Engleskoj nam je skok bio loša strana, a sada će zadnjoj liniji pomagati Brkljača, a ova petorica naprijed moraju postići pogodak", obrazložio je Balakov način na koji želi nadoknaditi Stokeovu prednost od 1:0 iz prve utakmice 3. pretkola Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli će dvoboj dočekati u izolaciji u Dugopolju, tamo će odraditi i posljednji trening, a zajednički ručak u restoranu Babillon prije odlaska u hotel Katarinu imali su igrači, trenerski stožer, Milo Nižetić i predsjednik uprave Hrvoje Maleš. Premija od nekoliko tisuća eura po igraču je obećana, sada je sve na igračima i Balakovu.

Posebna priča su i navijači Stokea koji kad su čuli da će biti smješteni u podrumu Spaladium arene, odnosno u prostoru koji se naziva "underground", požalili su se svom veleposlanstvu u Hrvatskoj koje je hitro interveniralo u našoj policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da navijači imaju na raspolaganju plažu", navodno je bilo zatraženo.

Pa je policija intervenirala, promijenila mjesto na kojem će oko tisuću Stokeovih navijača dočekati početak utakmice. Prva varijanta bile su Bene, odnosno prostor u kojem su bili i navijači Zenita. Trljao je ruke gradonačelnik Željko Kerum, koji tamo ima kafić, ali ništa od toga. Šuma je, ljeto i velika je opasnost od požara. Zamislite samo jednu baklju ili nešto slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga opcija bio je Žnjan, ali na kraju je policija odlučila da Stokeovi navijači budu smješteni na Zvončacu, u parku, u samoj blizini zgrade u kojoj je smještena gradska uprava. Na raspolaganju će imati navijačku zonu koja uključuje park, kafić "Džungla" i dio plaže ispred kafića. A to znači da će biti ispijeno na hektolitre piva.

A "džungla" će biti na ispunjenom Poljudu, ozračje je doslovno usijano, više od trideset tisuća ljudi na tribinama stvorit će ugođaj od kojeg će se Englezima lediti krv u žilama. U "najluđem gradu na svitu" dvoboj protiv Engleza dobio je epitet utakmice godine, Stoke je stavljen u rang onih utakmica koje život znače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108020520006 arti-201108010436006 arti-201108010203006

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo