Izjava Vatrenih nasmijala legendu: 'Ha-ha! Pa to je izvan svake pameti'

Legendarni Blaž Slišković prokomentirao je za Sportski.net igru hrvatske nogometne reprezentacije u prvoj utakmici protiv Islanda te najavio okršaj odluke u utorak.

18.11.2013.
12:46
VOYO logo

Kakav je vaš dojam nakon prve utakmice protiv Islanda? U ovu bismo utakmicu od prve minute trebali krenuti puno agresivnije, da pokažemo Islanđanima da za nas jedino pobjeda dolazi u pitanje i ništa drugo. Očekujem da će se oni zatvoriti i čekati svoju priliku iz kontre i polukontre. Treba biti oprezan pozadi i paziti da ne gubimo lopte na sredini terena.

Koga biste mijenjali u momčadi u odnosu na prvu utakmicu? Iskreno, ne znam zašto Niko Kranjčar nije igrao na Islandu. Moje je mišljenje da je trebao biti među 11, on mora biti u prvoj momčadi sa svojom preciznom loptom, svojom kreativnošću, jakim šutom, snalažljivošću na malom prostoru, pa takav nam igrač treba baš protiv Islanda. Ja sada ne bih ni na mjesto zadnjeg veznog stavio nekog trkača razarača nego kreativca, recimo malog Kovačića, zajedno s Lukom i Nikom ispred. Kovačić sa svojim 'jedan na jedan prodorom', Niko sa šutom, a Luka kreativnošću. A sad, gdje će Rakitić i kako rasporediti ostale igrače, to ovisi o cjelokupnoj koncepciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste ubrzali tu igru po krilima koja nam najviše nedostaje? Možda bi se Rebića moglo iskoristiti na lijevom krilu? Pa i to je moguće. On je u onih 15 minuta jedini pokazao dozu agresivnosti, pokušaj probijanja boka svojom brzinom, ali bit svega je da što prije i jednostavnije treba mijenjati stranu. Kad vidimo da je na jednoj strani zgusnuto, ne treba se ta lopta pet puta dodirnuti, pa tek onda dodati igraču u sredini, pa onda ovaj doda na drugu stranu. Znači, ubrzati igru maksimalno. Kad je na jednoj strani zgusnuto, prva ideja veznih igrača mora biti prebaciti stranu.

//www.youtube.com/embed/RwaI9UgCmbU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je to mogao raditi u Tottenhamu, radi to u Realu, ali ne u tolikoj mjeri u reprezentaciji. Zašto? To ovisi i o tome koliko ostali igrači iz reprezentacije imaju nos i kvalitetu da se ubace u prostor i da otvaraju igru. Naravno da nije isto Luki igrati s Marcelom u Realu i bez njega u reprezentaciji. Ne podcjenjujem naše igrače, ali nama nedostaju bočni igrači, kao što su to nekad bili Jarni i recimo Stanić. A, naravno, očekujemo da Luka sve riješi sam. Međutim, protivnik nas je pročitao odavno. Odigraju malo striktnije na Luku, stavi na Luku fizički kvalitetnijeg igrača i onda smo mi u sredini mrtvi. Pročitana knjiga. Ta knjiga se mora malo osvježavati. Moramo napisati nešto novo jer već svi unaprijed znaju što ćemo i kako ćemo igrati.

Vaša prognoza i osjećaj uoči druge utakmice? Iskren da ti budem, moje je mišljenje da smo utakmicu trebali riješiti na Islandu. Imali smo 40 minuta igrača više, ali nismo uspjeli i ne možemo sad žaliti. Druga utakmica će biti teška, ne treba se varati. Oni se imaju snage i s igračem manje nositi s nama, bit će to teško probiti. Ali ako nam protok lopte s jedne na drugu stranu bude brži, da bi se stvorilo prostora za oštre centaršuteve s boka, onda bismo mogli nešto napraviti. Što manje igre kroz sredinu, gdje će biti najgušće, forsirati bokove i onda imamo šansu. Prilika će se ukazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako komentirate izjave pojedinih igrača da je isključenje islandskog igrača više poremetilo nas jer su se oni zatvorili i pokvarili nam planove. Ha-ha-ha! Ma suvišan je bilo kakav komentar na tako nešto jer nema nikakve logike, to je van svake pameti. Meni je žao to reći, to se možda može čuti od igrača dok su umorni, dok su nervozni, pa daju neke takve izjave koje nemaju nikakvog smisla. Mislim da je tu suvišno bilo što komentirati, igrač više je uvijek prednost. Ali trebalo bi tu nešto napomenuti. Izbornik koji ima pripreme od samo četiri, pet dana nema vremena uigravati ekipu za situaciju kad ima igrača viška. Ali kažem, igrač više je uvijek prednost. Naš problem je što ne stvaramo šanse, a rekao sam kako možemo do šansi. Treba brzo prebacivati strane, oštri centaršutevi, napadači moraju vrebati i biti strpljivi i stvorit ćemo sigurno pet, šest stopostotnih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo