Tko je ovo mogao očekivati: Boysi odlučili pokazati javnosti kako se to radi

Navijačka grupa BBB napravila je rijedak potez u navijačkom svijetu.

25.8.2014.
17:42
VOYO logo

Dugogodišnja borba Bad Blue Boysa za "demokratski" Dinamo dovela je zagrebačke navijače na ideju da osnuju vlastiti nogometni klub. Iz razloga da na taj način vlastitim primjerom prezentiraju članski model upravljanja klubom, temeljen na demokratskim principima biranja vodstva i potpunoj transparentnosti poslovanja.

Uz to, žele približiti klub svim generacijama i slojevima društva te u roku od godinu dana provesti prve izbore za rukovodeća mjesta u klubu. Znači, žele sve ono što ne želi aktualna uprava u Maksimirskoj 128.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri drukeri došli su na ovu ideju prije nekoliko mjeseci, a sami kažu kako žele oživjeti jednu novu navijačku i sportsku priču, prije svega pozitivnu, nabijenu navijačkim emocijama i ljubavlju prema svom klubu, navijački slično 90 - etim godinama kad su Boysi aktivno pratili RK Badel 1862 Zagreb i stvarali fantastičnu dvoransku atmosferu na utakmicama zagrebačkog rukometnog kluba.

//www.youtube.com/embed/qQ1q02Ca7ZA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu i kako kroz novoosnovani malonogometni klub Futsal Dinamo ne žele promovirati sebe, već, kao što smo već rekli, demonstrirati kako se na jedan pozitivan i demokratski način može voditi klub. Uz to, poručuju kako im Futsal Dinamo nije zamjena za voljeni NK Dinamo Zagreb.

//www.youtube.com/embed/OxawUpiJPCs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo suprotno. Naglašavaju da MNK Futsal Dinamo nije nikakva vrsta zamjene za NK Dinamo, niti njegovo pokretanje znači da će u manjoj mjeri pratiti i voditi o računa o NK Dinamo koji za njih ima prioritet na svim poljima. Već jednostavno, Boysi žele da i MNK Futsal Dinamo u neka buduća, po njih sretnija vremena, postane i službeno dio udruge građana NK Dinamo što sada u Maksimiru očito još nije moguće.

MNK Futsal Dinamo, klub iza kojeg stoje prijatelji futsala koji su godinama promovirali navedeni sport u gradu Zagrebu, Republici Hrvatskoj i inozemstvu, te navijačka grupa BBB, a koji će se ove godine natjecati u II. futsal ligi, predstavit će svoj projekt 6. rujna 2014. godine na ŠRC Šalata. Tom prigodom će se odigrati i utakmica s igračima All Stars Dinama – Darijom Šimićem, Igorom Bišćanom, Tomom Šokotom, Silvijem Marićem, Slavkom Ištvanićem, Zvonimirom Soldom, Željkom Adžićem i Marijom Stanićem. Na predstavljanju će čelnici kluba prezentirati planove za budućnost, članski model (jedan član - jedan glas) i nove igrače s kojima će pokušati izboriti plasman u I. HMNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački malonogometni klub Futsal Dinamo osnovan je 21. ožujka. 2012. godine u Zagrebu. Kod osnivanja, za prvog predsjednika izabran je Matija Đulvat, a njegov zamjenik bio je Mate Čuljak. Klub je 19. travnja 2012. godine upisan u registar udruga te je već iste godine krenuo s natjecanjem. U prvoj sezoni glavni trener bio je Mate Čuljak, a njegov pomoćnik Juraj Fabijanić. Premijerna natjecateljska sezona 2012/2013. bila je rezultatski uspješna te je klub završio na drugom mjestu II. HMNL Sjever nakon čega je uslijedila godina natjecateljske pauze.

Nova uprava kroz rad kluba želi prezentirati članski model upravljanja klubom (koji se temelji na demokratskim principima biranja vodstva i potpunoj transparentnosti poslovanja), približiti klub svim generacijama i slojevima društva te u roku od godinu dana provesti prve izbore za rukovodeća mjesta u klubu. Osim utakmice, organiziran je i zabavni program za posjetitelje kojeg će voditi Boris Mirković i Hrvoje Kečkeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malonogometni klub Futsal Dinamo osnovan je u ožujku 2012. i jedan je od hrvatskih klubova koji uspješno funkcioniraju po modelu jedan član – jedan glas. Posebnost kluba je što iza njega stoje zaljubljenici u futsal te navijačka grupa BBB.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo