VIDEO: / Podvig za pamćenje! Barça izbačena iz Lige prvaka!

Atletico Madrid i Barcelona su u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka odigrali 1:1, a domaćin je u Madridu šokirao Messija i društvo pobjedom 1:0 te ih izbacio iz ovog elitnog natjecanja.

9.4.2014.
16:40
VOYO logo

Momčad Diega Simeonea je prije ove sezone posljednji put u četvrtfinalu Lige prvaka bila 1997. kada je on još igrao za ovaj klub, a ovo im je prvi plasman u polufinale nekog europskog natjecanja još od 1974. godine.

Atletico prije ove večeri za pamćenje na svom stadionu nije pobijedio Barcelonu od veljače 2010. godine kada su Diego Forlán i Simão osigurali pobjedu 2:1, no vodeća momčad Primere je ovaj put uzela 'skalp' Messiju i društvu te ih zasluženo izbacila iz Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažno je domaćin krenuo u utakmicu i okrunio inicijativu već u 5. minuti utakmice. Adrian je ušao s loptom u kazneni prostor i pogodio stativu. Lopta se odbila do Ville koji s lijeve strane ubacuje, Adrian spušta glavom za Kokea koji zabija, kako se pokazalo, jedini gol na utakmici.

//rutube.ru/video/embed/6913766

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je nastavio vrlo agresivno. Bivši napadač Barcelone, a od ove sezone madridskog kluba David Villa s desetak metara pogađa stativu u 11. minuti. U 19. minuti opet je bio blizu poentiranja, ali je pogodio prečku.

Barcelona je u prvom dijelu imala dvije dobre šanse, ali je Lionel Messi zapucao obje, jednom glavom, jednom nogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je u nastavku imala još samo dvije prilike za gol. Prvu u 49. minuti, kada je Xavi Hernandez iz blizine pucao preko gola, te u 78. minuti, kada je Neymar glavom tukao pored vrata. Atletico je postavio izvrsnu obranu s kojom je Barcelona jako teško izlazila na kraj.

Zapravo je bolje prilike i u nastavku imao domaćin koji je mogao uz onaj rani pogodak Kokea zabiti još koji gol, te proslaviti uvjerljiviju pobjedu. No, i ovaj jedan im je bio sasvim dovoljan za njihov prvi polufinale nakon 40 godina. Atletico je tako postao i prva momčad koja je izbacila Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka od Juventusa 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo fenomenalni. Biti u polufinalu nakon 40 godina je spektakularno, a ova momčad nema granica. Želimo da se ovaj san svih nas nastavi. Izbacili smo jednu od najboljih, ako ne i najbolju momčad", izjavio je strijelac Koke.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo