banner

Ovo nitko ne bi smio dozivjeti pred stare dane: 'Napustam rodni grad!'

Bivsi kolumbijski nogometni reprezentativac Faustino Asprilla (45) objavio je da je zbog prijetnji kriminalaca prisiljen napustiti rodni grad Tuluau, koji se nalazi na jugozapadu Kolumbije.

“Cetvorica muskaraca u dva automobila stigla su u moju kucu i prijetila su mojoj obitelji. U kuci je bio i moj otac te sestre. Trazili su novac i rekli su da nazovem njihovog sefa ili ce ubiti mene i moju obitelj. Zivot sam posvetio tome da predstavljam svoju zemlju u inozemstvu i nadao sam se da cu sada u miru moci uzivati u zasluzenoj mirovini sa mojom obitelji. No, zbog prijetnji kriminalaca osjecam se bespomocno i prisiljen sam napustiti svoj rodni grad, i to kroz straznja vrata”, izjavio je Asprilla za dnevnik El Tiempo.

Asprilla je za kolumbijsku reprezentaciju odigrao 57 utakmica i postigao je 20 golova, te je nastupio na dva svjetska prvenstva. U bogatoj igrackoj karijeri sedam godina proveo je u Europi, pet u talijanskoj Parmi s kojom je osvojio Kup pobjednika kupova i Kup Uefe, te dvije u Newcastleu.

//www.youtube.com/embed/ytSkvZ88yoc

Iz tog doba kad je igrao u Newcastleu pamte ga i navijaci Dinama, kada su Modri 1997. u 2. pretkolu Liga prvaka eliminirani od engleskog kluba. Tada je Newcastle u prvoj utakmici na domacem terenu slavio 2-1, a u uvratu u Zagrebu gosti su poveli pogotkom Asprille (44-pen), da bi Dario Simic (58) i Igor Cvitanovic (90) svojim golovima izborili produzetke. No, minutu prije kraja produzetaka Ketsbaia je svojim pogotkom izbacio Dinamo.

Povratak na Net.hr