Argentina proživljava novu nogometnu traumu

Razočaravajući nastup Argentine na netom završenoj Copa Americi na domaćem terenu i ispadanje već u četvrtfinalu, stajali su izbornika Sergija Batistu posla.

26.7.2011.
13:12
VOYO logo

"Nakon prijateljskog razgovora Batiste i predsjednik Argentinskog nogometnog saveza (AFA) Julija Grondone, Batista je odluku o svojoj sudbini prepustio Izvršnom odboru, koji je pak odlučio prekinuti suradnju. Stoga smo odlučili odgoditi prijateljsku utakmicu s Rumunjskom, kako bi nesmetano tražili novog izbornika", oglasili su se iz AFA-e.

Batista je izborničku dužnost preuzeo nakon otkaza Diegu Armandu Maradoni, nakon SP-a 2010. u JAR-u. Bio je privremena opcija, no tri mjeseca od preuzimanja dužnosti dobio je ugovor do 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Batista nije otpušten, no ne mogu komentirati hoće li dobiti kompenzaciju za prijevremeni prekid ugovora", rekao je glasnogovornik saveza Cherquis Bialo.

Ispadanje u četvrtfinalu izazvalo je veliki šok u Argentini, pa je pred čelnim ljudima Saveza sada ponovno težak zadatak biranja čovjeka koji bi napokon jednu veliku generaciju predvođenu Messijem mogao odvesti do pravog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najizgledniji kandidati za Batistina nasljednika su bivši trener Estudiantesa Alejandro Sabella, izbornik Paragvaja Gerardo Martino i Carlos Bianchi, bivši trener Boca Juniorsa i madridskog Atletica.

Vezani članci:

arti-201107250070006 arti-201107200043006 arti-201107190667006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo