Trener Modrih obećao da se onakav debakl neće ponoviti

‘Znam da je Dinamo napravio najgori rezultat u Ligi prvaka pa ove godine nije teško biti bolji. No, to nas ne zadovoljava, mi želimo bodove’, izjavio je trener Dinama Ante Čačić uoči prve utakmice Lige prvaka protiv Porta koja se igra u utorak u Maksimiru.

Dinamov trener Ante Čačić i dalje uporno ponavlja da ima recept i taktiku kako će ući u susret s Portom, no ne želi ih otkriti. Ne želi reći ni prvih 11 igrača jer tvrdi da ima neke dvojbe.

“Bit ćemo bolji nego prošle godine, imamo iskustvo više. U prošloj godini mogli smo dosta toga naučiti, momčad je na okupu i od Lyona, posljednje utakmice Lige prvaka, nema poraza. U ovoj skupini nema atraktivnih imena kao Barcelona, Real ili Bayern, ali je skupina možda čak i jača od lanjske. No, ja i dalje stojim iza toga da ova momčad neće prosipati bodove, pogotovo ne kod kuće. Mi jednostavno želimo dobar učinak i pokoju premiju u Ligi prvaka”, kazao je Čačić.

Tonel, koji je bio igrač Porta, ali je karijeru napravio u Sportingu, nije veseliji zato što Rodrigueza neće biti u sastavu Porta.

“Nisam znao da ne dolazi, no to ionako nije važno jer dolazi njih 18 ili 19. Dobro znam Porto, 20 godina, i ako jedan vrhunski igrač ode ili ga nema, Porto i dalje ima sjajnu momčad i najbolji je u Portugalu”, kazao je Tonel koji se sjajno slaže sa Šimunićem.

“Iskusan je i s njim je lako igrati, k tome je u dobroj formi, profesionalac koji živi football“, kazao je Tonel koji je razumio pitanje na hrvatskom i ubacio hrvatsku riječ u svoj engleski govor.

Obranom je zadovoljan i trener Čačić.

“Veseli me da je Šimunić dohvatio visoku razinu forme, i u Dinamu i u dvije utakmice reprezentacije. On i Tonel naši su stožerni igrači, iskusni i svojim tehničko-taktičkim izvedbama ulijevaju sigurnost momčadi “, dodao je Čačić i odgovorio na pitanje što to nije bilo dobro prošle godine, a bit će ove.

“Prva utakmica s Realom sve nas je prevarila pa smo dalje igrali previše otvorenog garda. Očekivanja su bila velika pa su onda bile velike i frustracije. Znam da je Dinamo napravio najgori rezultat u Ligi prvaka pa ove godine nije teško biti bolji. No, to nas ne zadovoljava, mi želimo bodove.”

Čačić ne želi o svom načinu igre kojim će predstaviti Dinamo u Ligi prvaka, no nešto je ipak otkrio.

“Ne možemo razmišljati i igrati u HNL-u. Porto je u svim linijama kvalitetan, igra jaču ligu od naše i 90 minuta morat ćemo biti živi, budni i koncentrirani. Moramo dati gol ili dva da bismo izborili dobar rezultat. Imam put za uspjeh i na početku Lige prvaka želim biti neporažen”, zaključio je Čačić.

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo
Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Povratak na Net.hr