TKO BI TREBAO UGOSTITI PLAY-OFF ZA SP? / Anketa Net.hr-a dala je više nego zanimljive rezultate

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Čitatelji Net.hr-a odlučili su. Grad Split, odnosno stadion Poljud, trebali bi ugostiti play-off utakmicu Hrvatske za odlazak na SP u Rusiji 2018. godine.

11.10.2017.
16:55
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija sljedeći će utorak, 17. listopada u 14 sati na ždrijebu u Zürichu doznati svog protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U dodatne kvalifikacije idu i Švicarska, Italija, Danska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska. Kako je Hrvatska nositelj, Vatreni će igrati protiv jedne od ove četiri momčadi: Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska.

[ANKETA] TKO BI TREBAO UGOSTITI DOKVALIFIKACIJE ZA PLASMAN NA SP? Četiri grada, četiri problema za HNS

Utakmice play-offa na rasporedu su od 9. do 14. studenog, a domaćin prve i uzvratne utakmice utvrdit će se ždrijebom. U iščekivanju ždrijeba, već sada nameće se pitanje: Gdje bi Hrvatska trebala igrati dokvalifikacije? U fokusu su četiri grada, regionalna nogometna centra. Stoga, u anketi smo vas pitali: "Koji bi stadion trebao ugostiti Vatrene u dokvalifikacijama za SP?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anketa je bila započela u utorak u 17.51, a završila je u srijedu u 16.25. U njoj je glasalo 2,045 čitatelja Net.hr, a rezultati su sljedeći:

  • Za Poljud je glasovalo 44,6 % ili 912 čitatelja.
  • Vas 29,83 % ili 610 čitatelja dalo je glas Gradskom Vrtu u Osijeku.
  • Rujevici je dalo glas 14,47 % ili 296 čitatelja.
  • Najmanje glasova dobio je Maksimir. Samo 11,1 % ili 227 čitatelja glasovalo je za tu opciju.
Image
Image

Vrijedi spomenuti kako se tijekom srijede u hrvatskim medijima pojavila informacija kako je HNS već odlučio koji će stadion ugostiti dokvalifikacije za SP, iako još ništa nije službeno potvrđeno. A to je - Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovim kvalifikacijama, koje je Hrvatska neočekivano završila iza Islanda, sve domaće utakmice osim posljednje protiv Finske igrale su se na Maksimiru. Zagrebački stadion, to se znalo i prije, favorit je za dobivanje domaćinstva play-off utakmice, iako mu drenaža, kvaliteta travnjaka i slaba posjećenost i na utakmicama Vatrenih ne idu u prilog.

Što se tiče Poljuda, to je jedna posebna priča. Naime, Poljud je u proteklom desetljeću dobio utakmicu protiv Gruzije 2011. pa je, zbog incidenta u zagrebačkom ogledu protiv Norveške, ugostio Italiju pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No tada je na Poljudu nastala čuvena svastika zbog koje je dobio i suspenziju domaćinstva sljedeće utakmice protiv Bugarske 2015, a strahovalo se kako će kazna Hrvatskoj biti i teža, pa čak i da će biti izbačena iz natjecanja. S obzirom na odnos Hajduka i HNS-a, stvorila se negativna atmosfera pa je teško vjerovati da će se čelnici usuditi ponovno dati Poljudu šansu zbog straha od nereda i osvete HNS-u.

No tko zna, možda će se “vatreni” i vratiti u Dalmaciju koja ih toliko dugo čeka (Hrvatska je više susreta odigrala u Londonu nego u Splitu, što je žalosno), a valja podsjetiti i kako je travnjak Hajdukova stadiona nedavno obnovljen, stoga nema bojazni da neće izdržati loše vremenske uvjete. No, otom-potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo